Latvijas vēstnieku sanāksmē diskutēs par Latvijas ekonomikas attīstības perspektīvām

24.augustā un 25.augustā Ārlietu ministrija organizē ikgadējo Latvijas vēstnieku darba sanāksmi. Latvijas diplomātisko ministriju vadītāji aicināti, lai izvērtētu gada laikā paveikto un apspriestu ārlietu dienesta turpmākos uzdevumus. Sanāksmi atklās ārlietu ministrs Aivis Ronis un vēstniekus uzrunās Valsts prezidents Valdis Zatlers un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Vēstnieku sanāksmes dienas kārtībā ir Latvijas prioritātes Eiropas Savienības ārpolitikā un NATO starptautisko notikumu un procesu kontekstā, kā arī aktuālie ekonomisko attiecību un eksporta veicināšanas jautājumi.

Starptautisko attiecību sadaļā ietverta jautājumu un atbilžu sesija ar Eiropas Savienības Padomes pārstāvi Helgu Šmiti (Helga Schmidt) un NATO ģenerālsekretāra vietnieku Dirku Brengelmanu (Dirk Brengelmann).

Ekonomiskajā sadaļā plānota vēstnieku diskusija ārlietu ministra ārštata konsultatīvā padomnieka ekonomikas jautājumos Ģirta Rungaiņa vadībā ar politisko partiju pārstāvjiem par Latvijas ekonomikas izvērtējumu un attīstības perspektīvām. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols informēs par aģentūras darbu investīciju piesaistē un sadarbību ar Ārlietu ministriju un Latvijas vēstniecībām ārvalstīs.

Latvijā

Valsts policija ir atteikusies sākt kriminālprocesu pret Āgenskalna klīnikā strādājošo Edgaru Medni pēc saņemtajiem iesniegumiem no Veselības inspekcijas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) par iespējamu neslavas celšanu slimnīcai un tās personālam, vēsta Latvijas Televīzija.

Svarīgākais