PCTVL uzvar tiesas procesā pret Centrālo vēlēšanu komisiju

20.augustā Rīgas Administratīvā Apgabaltiesa atcēla Centrālās Vēlēšanu komisijas lēmumu, saskaņā ar kuru no Saeimas deputāta kandidātu no PCTVL saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā tika izsvītrots uzņēmējs Sergejs Špaks.

11.augustā CVK izsvītroja Sergeju Špaku no deputāta kandidātu saraksta, motivējot to ar to, ka viņām ir nedzēsts iepriekšējais sods. Par to Centrālajai Vēlēšanu komisijai paziņoja Latvijas Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs.

Sergejs Špaks: "Par to, ka man kopš 2007. gada ir nedzēsts iepriekšējais sods, es uzzināju no ziņu pārraidēm. Tā bija šokējoša ziņa, jo es biju pārliecināts, ka iepriekšejā soda vairs nav. Lieta tika ierosināta par nesavlaicīgu iesniegumu par maksātnespēju. 2007. gada 28.maijā tiesas spriedums piesprieda man naudassodu 480 latu apmērā. 2007. gada 10.jūlijā es piespriesto naudassodu apmaksāju. Tomēr, valsts iestāžu darbinieku nolaidības un bezatbildības dēļ informācija par naudassoda apmaksas faktu tā arī netika paziņota Sodu Reģistram. Šā gada 13.augustā es griezos Rīgas Administratīvajā Apgabaltiesā ar prasību atcelt CVK lēmumu. Es personīgi nodarbojos ar jautājuma risināšanu, atjaunoju dokumentus, kas pierāda manu nevainīgumu, un iesniedzu tos tiesā."

Tiesa pārbaudīja Sergeja Špaka iesniegtos pierādījumus un izdarīja savu spriedumu - atcelt Centrālās Vēlēšanu komisijas lēmumu un atjaunot Sergeju Špaku Saeimas deputāta kandidātu no PCTVL sarakstos Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Svarīgākais