Mudinās Latvijas sabiedrību piedalīties Saeimas vēlēšanās

Kustība "Es iešu balsot!" 23.augustā aicina kopīgi Rīgā veidot prezentāciju "Kā Tu 2.oktobrī izmainīsi Latviju?!", ar kuras palīdzību paredzēts mudināt jauniešus un pārējo Latvijas sabiedrību piedalīties balsošanā par parlamenta deputāta amata kandidātiem, aģentūru LETA informēja kampaņas organizators Ainārs Leijējs.

Pasākums notiks plkst.18 Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 19. Tajā aicināti ierasties ir visi interesenti, kuri vēlas izteikt padomus vai kuriem ir vēlme iesaistīties aktivitātēs, lai sasniegtu kopīgo mērķi - pēc iespējas lielāku pilsoņu aktivitāti 2010.gada 2.oktobra 10.Saeimas vēlēšanās.

Kustība ir sākusi komunikāciju ar Rīgas vidusskolām, lai septembrī vecāko klašu audzēkņiem izklāstītu ideju par politiskās aktivitātes svarīgumu. "Es iešu balsot!" šonedēļ sāka cilvēku individuālu uzrunāšanu un video stāstu filmēšanu par pilsoņu motivāciju piedalīties 2.oktobra vēlēšanās.

Līdz šim brīdim, izmantojot internetu un tiešas sarunas, personiski ir uzrunāts nepilns tūkstotis cilvēku. Ikvienam ir iespēja iesaistīties kustības aktivitātēs, rakstot uz e-pasta adresi "ainars.leijejs@gmail.com" vai zvanot pa tālruni 22 36 63 92.

"Es iešu balsot!" aicina ikvienu kļūt par padomdevēju saviem radiniekiem, draugiem un kaimiņiem, mudinot viņus aktīvi piedalīties 10.Saeimas vēlēšanās. Jo vairāk pilsoņu piedalīsies vēlēšanās, jo partijām būs jāiegūst lielāks balsu skaits, lai pārvarētu 5% barjeru. Balsošanā piedaloties lielākam skaitam iedzīvotāju nekā pagājušās vēlēšanas, ir iespējamas arī ievērojamas pārmaiņas partiju iegūto vietu skaitā Saeimā, kas ievēlētajām politiskajām organizācijām liktu strādāt un pildīt solījumus, nevis savu neizdarību novelt uz citu partiju pleciem.

Kustība mudina sabiedrību rūpīgi analizēt partiju programmas, politiķu līdzšinējo darbību un viņu sadarbības partnerus. Iedzīvotājiem ir ne tikai iespēja panākt ievērojamu balsotāju aktivitāti, bet pēc 2.oktobra vēlēšanām turpināt aktīvi sekot līdzi ievēlēto deputātu un partiju solījumu pildīšanai.

Svarīgākais