Zatlers aicina balsot par partiju programmām nevis premjera kandidātiem

Prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka īstie premjera amata kandidāti parādīsies pēc tikai vēlēšanām. Turklāt viņš aicina cilvēkus nevērtēt partijas tikai pēc to piedāvātajiem premjera amata kandidātiem, bet gan pēc programmām.

V. Zatlers šorīt medijiem uzsvēra, ka viņa mērķis priekšvēlēšanu laikā ir panākt, lai vēlēšanās piedalītos pēc iespējas vairāk cilvēku.

Vērojot partiju kampaņas, kļūst skaidrs, ka šogad uzsvars tiek likts uz partiju premjeru kandidātiem. Prezidents ar šādu situāciju ir nemierā. Viņš aicina atcerēties, ka premjerministrs ir tikai cilvēks, kas vada valdību, svarīgi arī ministriju vadītāji un galu galā arī deputāti, kuri ikdienā ar likumiem, normām nosaka visas sabiedrība dzīvi.

Zatlers cilvēkus aicina partijas vērtēt nevis pēc galvenajiem kandidātiem, bet gan partiju programmām un rīcības plāna. Pirmkārt, rīcības plāna skaidrošana esot partijas uzdevums. Tomēr prezidents uzsver, ka parastie cilvēki fiziski nespēj izlasīt visas partiju programmas, visus plānus, tāpēc ļoti liela loma priekšvēlēšanu gaisotnē būs masu medijiem.

Svarīgākais