Munkevics brīvībā, sola strādāt par deputātu

Mundrā balsī apliecinājis, ka viņam pēc izlaišanas no apcietinājuma nav noteikti nekādi ierobežojumi, bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) Neatkarīgajai vakar sacīja, ka turpinās strādāt par deputātu kūrortpilsētas domē.

Vakar pēcpusdienā viņš tika atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu. Jūrmalas tiesa bija nospriedusi, ka R. Munkevicu var atbrīvot no apcietinājuma, ja līdz 1. septembrim tiek iemaksāta drošības nauda. Eksmēra advokāts Aivo Leimanis iepriekš Neatkarīgajai skaidroja, ka viņa klients naudas gādāšanai izmantos atvēlēto termiņu. R. Munkevics savukārt atklāja, ka nauda tikusi iemaksāta vakar un to nav izdarījis viens cilvēks. "Neesmu runājis ar tiem cilvēkiem, vai viņi būtu gatavi atklāt sevi," norādīja R. Munkevics. Līdz šim tikai viņa partijas biedrs Vladimirs Maksimovs sarunā ar Neatkarīgo neslēpa, ka pats piedāvājies finansiāli palīdzēt, lai tiktu savākta nepieciešamā summa. Neilgi pēc iziešanas brīvībā R. Munkevics, taujāts, ko nu darīs, pa telefonu attrauca, ka dosies uz domes sēdēm, jo viņa pamata darbs esot deputāta darbs.

A. Leimanis informēja, ka R. Munkevicam ir piemērots tikai viens drošības līdzeklis – drošības nauda – un pēc kāda laika viņš lūgs to atcelt un piemērot citu, maigāku drošības līdzekli. Uz jautājumu, vai tad drošības nauda uzskatāma par bargu sodu, advokāts izsaucās, ka tas ir drastisks, jo īpaši – tik liela apmēra summa. Tā kā saskaņā ar Krimināllikumu pēc drošības līdzekļa maiņas drošības naudu var atgriezt tiem, kas to iemaksājuši, advokāts ir noskaņots pēc aptuveni mēneša lūgt šo drošības līdzekli pārskatīt. Viņš uzskata, ka R. Munkevicam brīvībā nav iespēju ietekmēt liecinieku. R. Munkevicam un viņa partijas biedram Normundam Pīrantam ir uzrādīta apsūdzība par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu Jūrmalas domes deputātei, Jaunā laika pārstāvei Ivetai Blauai, lai viņa domes sēdē balsotu par labu R. Munkevicam. Viņa publiski atzinusi, ka nebaidās no Jūrmalas eksmēra un neesot piekritusi piedāvājumam izmeklēšanas laikā dzīvot ārzemēs. Uz to sarunā ar Neatkarīgo atsaucās arī A. Leimanis – tāpēc jau pēc neilga laika varēšot prasīt drošības līdzekļa maiņu, ja reiz lieciniece neuzskatot, ka viņa pārstāvētais klients deputāti varētu kaut kā ietekmēt.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)