RSU notiks diskusija par vēlēšanu atspoguļojumu mas saziņas līdzekļos

Sabiedriskās politikas centrs "Providus" sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultāti trešdien, 18.augustā, plkst.12 rīko diskusiju par raidorganizāciju vēlēšanu atspoguļošanas principiem, aģentūru LETA informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

Diskusijā plānots runāt par to, kādi ir raidorganizāciju priekšvēlēšanu atspoguļojuma principi un kā tos var novērtēt auditorija. Diskusijas dalībnieki runās par to, vai raidorganizāciju politizācija ir vai nav problēma un kādi ir raidorganizāciju pienākumi pirms vēlēšanām.

Diskusijā runās arī par slēptās reklāmas un satura nesabalansētību: kādi ir Nacionālās radio un televīzijas padomes pienākumi to uzraudzīšanā, ar ko raidorganizācijām vajadzētu runāt pirms vēlēšanām un kā neiet politiķu dienaskārtības pavadā.

Diskusiju vadīs RSU studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne. Uz diskusiju aicināti raidorganizāciju pārstāvji, NRTP pārstāvji un mediju eksperti. Diskusija notiks viesnīcā "Avalon", Rīgā, Kalēju iela 70-72.

Kopš šī gada 3.augusta ir zināmas visas politiskās partijas, kas kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās. Tuvākajās nedēļās sāksies partiju priekšvēlēšanu kampaņu karstākais laiks. Diskusijas organizatori norāda, ka jau patlaban ir skaidrs, ka vēlēšanu kampaņas pati satraucošākā iezīme būs nevis nevienlīdzīgie reklāmas izcenojumi politiskajām partijām vai nelikumīgas "pozitīvisma kampaņas", bet gan mediju politizācija.