Uz Saeimu pošas gandrīz ceturtā daļa Rīgas domes deputātu

Rudenī notiekošajās 10.Saeimas vēlēšanās startēs teju ceturtā daļa jeb 14 no 60 Rīgas domes deputātiem, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas vēlēšanās kandidēs pieci domes deputāti - Jānis Ādamsons, Sergejs Dolgopolovs, Igors Kuzmuks, Igors Solovjovs un Igors Zujevs.

Ja šie SC pārstāvji tiktu ievēlēti Saeimā, tad viņu vietā par Rīgas domes deputātiem kļūtu Vladimirs Dolgins, Jānis Ločmelis, Vadims Jerošenko, Vadims Faļkovs un Viktors Paškovs.

No partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijas Saeimas vēlēšanās startēs trīs deputāti - Ieva Akuratere, Ģirts Valdis Kristovskis un Antra Sakne.

Ja šie PS pārstāvji tiktu ievēlēti Saeimā, tad viņu vietā par Rīgas domes deputātiem kļūtu Jānis Vahers, Aldis Bukovskis un Gundars Ābers.

No partijas LPP/LC Rīgas domes frakcijas Saeimas vēlēšanās startēs četri deputāti - Mihails Gavrilovs, Ainārs Šlesers un Jānis Šmits. Viņu ievēlēšanas gadījumā par galvaspilsētas pašvaldības deputātiem rindas kārtībā varētu kļūt Vita Jermoloviča, Rolands Bračs, Aina Krūkle un Aivars Leimanis.

No partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vēlēšanās kandidēs divi deputāti - Olafs Pulks un Kārlis Strēlis. Viņu vietas pašvaldībā ievēlēšanas gadījumā varētu ieņemt Normunds Orleāns un Juris Zvirbulis.

Šajā Rīgas domes sasaukumā deputātu maiņas ir notikušas divas reizes. No PS saraksta ievēlētais Arvīds Ušča atteicās kļūt par deputātu un šo vietu ieņēma Tālis Veismanis. Savukārt SC frakcijas deputāts Igors Pimenovs ieguva Saeimas deputāta mandātu un viņa vietā par Rīgas domes deputātu kļuva Viktors Nikolajevs.

SC frakcijai šajā sasaukumā Rīgas domē ir 26 no 60 mandātiem, PS frakcijai - 14, LPP/LC frakcijai - 12, bet "Jaunajam laikam" - astoņi.

Svarīgākais