PCTVL rīkos piemiņas un atbalsta pasākumu Krievijas karam Dienvidosetijā

Lai pieminētu 2008.gada augusta traģiskos notikumus Osetijā, kuri noveda pie Gruzijas un Krievijas militārā konflikta, "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" šodien plkst.11 viesnīcas "Monika" konferenču zālē, Rīgā, Elizabetes ielā 21, rīkos piemiņas tikšanos, aģentūru LETA informēja Saeimas PCTVL frakcijā.

PCTVL izplatītajā paziņojumā presei apgalvots, ka "pirms diviem gadiem Latvijas sabiedrības nozīmīga daļa sniedza morālo, materiālo un politisko atbalstu Dienvidosetijas tautai un atbalstīja Krievijas rīcību, pateicoties kurai bija glābtas daudzu osetīnu dzīvības".

Tajās traģiskajās dienās Latvijā tika organizēts masu mītiņš Dienvidosetijas un Krievijas darbības atbalstam, savākta humānā palīdzība Dienvidosetijas bērniem. Latvijas Saeimā PCTVL frakcijas deputāti izveidoja Dienvidosetijas un Abhāzijas atbalsta grupu, iesniedza likumprojektu par šo valstu atzīšanu.

Briselē un Strasbūrā lielu darbu šajā virzienā veica Eiroparlamenta deputāte no partijas PCTVL Tatjana Ždanoka.

Piemiņas tikšanās laikā pulcēsies cilvēki, kuri pirms diviem gadiem bija organizējuši Dienvidosetijas un Krievijas darbības, aizstāvot šo republiku, atbalsta pasākumus. Tikšanās organizatoru vidū būs arī biedrība "Alan", kas apvieno Latvijas osetīnu diasporas pārstāvjus. Uz tikšanos tika ielūgti arī citu sabiedrisko organizāciju un Krievijas Federācijas vēstniecības pārstāvji.

Kā LETA jau ziņoja, Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis, kā arī Latvijas Saeimas vairākums pauda vienotu atbalstu Gruzijai un nosodījumu Krievijas agresijai pret Gruziju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.