Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

VL-TB/LNNK pagaidām nelems par Brokas izslēgšanu no partijas

© f64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pagaidām nelems par Rīgas domes deputātes Baibas Brokas iespējamo izslēgšanu no partijas, norāda nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis.

Viņš norādīja, ka partijai par notikušo patlaban ir visai skopa informācija un ziņas tiekot gūtas pamatā no masu medijiem.

"Mēs noteikti no sākuma gribam uzklausīt pašu Broku, gribam dzirdēt viņas versiju par notikušo. Tikai pēc tam lemsim, kā rīkoties tālāk," sacīja Locis.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pirmdien lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturējis trīs personas, tostarp Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Broku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā Ina Druviete aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB darbinieki pirmdien bija ieradušies LU, taču viņa nekomentēja vai veiktas izmeklēšanas darbības.

Patlaban Druviete Broku uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi no rektora vietnieces amata. Ar šo pašu rīkojumu Broka zaudējusi arī vadītājas amatus abās LU iepirkumu komisijās.

KNAB paziņoja, ka Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu. Birojs esot ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam, ja nepieciešams, jālemj par drošības līdzekļa piemērošanu. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma lemj tiesa.