Uz vairākām Latvijas pārstāvniecībām ārvalstīs dosies papildu 17 darbinieki

Šodien uz Latvijas pārstāvniecībām Maskavā, Minskā, Pēterburgā, Kaļiņingradā un Londonā, lai palielinātu dienā pieņemamo apmeklētāju skaitu un iespēju robežās likvidētu izveidojušās rindas, strādāt dosies papildu 17 darbinieki no Ārlietu ministrijas (ĀM) centrālā aparāta.

Minētie darbinieki komandēti no ĀM Juridiskās un konsulārās, Eiropas Savienības un Divpusējo attiecību direkcijas, kā arī no Drošības politikas departamenta, Plānošanas grupas un Diplomātiskā pasta, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Tāpat jaunu darbinieku atrašanai ĀM plāno izsludināt publisku konkursu. Rīt, 3.augustā, laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Diena", kā arī ĀM mājaslapā tiks izsludināts atklāts pretendentu konkurss uz atašeja un vecākā referenta amata vietām ĀM.

Vēlāk tiks izveidota Pretendentu vērtēšanas komisija, kas izvērtēs kandidātu atbilstību vakantajām amata vietām. Atlases process tiks organizēts vairākās kārtās. Pretendentiem paredzēti dažādi pārbaudījumi - vispārējo un svešvalodu zināšanu tests, speciālo zināšanu pārbaude, kā arī darba intervija ar iepriekšējās atlases kārtās pārbaudījumus izturējušiem pretendentiem.

LETA jau ziņoja, ka valdība šonedēļ pēc garām diskusijām konsulārā dienesta darbības nodrošināšanai ĀM no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 286 459 latus.

Vienlaikus valdība neatbalstīja ĀM lūgumu jau patlaban nākamā gada budžetā paredzēt papildu 1,58 miljonus latu konsulārā dienesta stiprināšanai ilgtermiņā.

ĀM iepriekš brīdināja: bez papildu finansējuma piešķiršanas ir nopietni apdraudēta Latvijas konsulārā dienesta darbība un tā pamatuzdevums - Latvijas pilsoņu un iedzīvotāju tiesību un interešu aizstāvība ārvalstīs.

Latvijā

Valsts finansiālās iespējas nevar būt vienīgais kritērijs, izlemjot jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības trūcīgākās daļas pamatvajadzību nodrošināšanu, tostarp izšķiroties par pārtikas paku atbalsta samazināšanu, aģentūrai LETA pauda tiesībsargs Juris Jansons