PCTVL pārstāvis Kuzins tiesāsies ar Igauniju

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) viens no Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderiem Jānis Kuzins nolēmis tiesāties ar Igauniju, jo Igaunijas robežsardze liegusi četriem antifašistiskās komitejas pārstāvjiem šķērsot Igaunijas robežu.

Kā informēja Kuzins, Latvijas antifašistiskās komitejas rīkotā protesta akcija pret nacistu un neonacistu pulcēšanos Narvā gandrīz tika apturēta, jo Igaunijas robežsardze un policija, veicot autobusa, kurā atradās četri Latvijas un divi Lietuvas pilsoņi, tehnisko apskati, aizliedza autobusam turpināt ceļu.

"Igaunijas robežsargi nepaskaidroja, uz kāda pamata tiek veikta autobusa pārbaude, pa kuru laiku Igaunija paspējusi izstāties no Šengenas zonas un kāpēc uz robežas atrodas ap 50 policistu," teic Kuzins. Viņš uzskata, ka Igaunija ir pārkāpusi Šengenas zonas noteikumus un Eiropas Savienības (ES) Lisabonas līgumu, kur skaidri tiek minēts, ka ES dalībvalstu pilsoņiem nevar ierobežot pārvietošanās brīvību.

Igaunijas robežsargu protokols par izraidīšanu tika noformēts igauņu valodā un Kuzinam neesot skaidrs uz, kāda pamata Latvijas un Lietuvas pilsoņiem tika liegta iespēja apmeklēt Igauniju un uz, kādu laika periodu darbojās liegums.

"Saistībā ar ar Igaunijas tiesībsargājošo institūciju tiesisko nihilismu un nekompetenci, esmu pieņēmis lēmumu apstrīdēt šo liegumu Eiropas kopienu tiesā Luksemburgā," uzsver Kuzins.

Kā liecina Kuzina iesniegtā ienākumu deklarācija Centrālajai vēlēšanu komisijai, viņa īpašumā ir dzīvoklis un zemes gabals ar ēku Jūrmalā. Kuzins nav sniedzis nedz aizdevumus, nedz arī veicis uzkrājumus, toties deklarācijā ir minētas 33 000 latu parādsaistības.

Kuzins dzimis 1983.gadā un deklarācijā norādīts, ka 10.Saeimas vēlēšanu kandidātam ir vidējā izglītība.

Jau ziņots, ka šā gada 23.jūlijā Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) savu deputātu kandidātu sarakstu 10.Saeimas vēlēšanām iesniedza partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

PCTVL sarakstā kopumā ir 97 deputātu kandidāti: Rīgā 30, Zemgalē 12, Vidzemē 26, Latgalē 19 un Kurzemē 10.

Rīgā PCTVL saraksta līderi būs Saeimas deputāti Juris Sokolovskis, Jakovs Pliners un Vladimirs Buzajevs.

Latgalē PCTVL saraksta līderi būs Saeimas deputāts Miroslavs Mitrofanovs, Aleksejs Vasiļjevs un Aleksandrs Jukšinskis.

Kurzemē PCTVL saraksta līderi būs Andrejs Boboško, Ilona Haņina un Oļegs Posadkovs.

Zemgalē PCTVL saraksta līderi būs Saeimas deputāts Valērijs Buhvalovs, Nataļja Čehova un Ludmila Ušakova.

Vidzemē PCTVL saraksta līderi būs Andris Tolmačovs, Jānis Kuzins un Aleksandrs Prutkovs.

Svarīgākais