Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs: Centieni "demonizēt" "Saskaņu" ir izgāzušies

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

 Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāts pierāda, ka centieni "demonizēt" partiju "Saskaņa" ir izgāzušies, paziņojumā medijiem pauž no Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas atstādinātais domes deputāts Nils Ušakovs (S), kurš saskaņā ar neoficiālajiem datiem varētu būt ievēlēts EP.

Ušakovs norāda, ka "Saskaņas" ideju atbalstītāju Latvijā ir ļoti daudz un ka vēlēšanās pausts atbalsts ne tikai partijai, bet arī viņam personīgi.

"Vēlētāji atbalstīja mūs mūsu partijai, iespējams, pašā grūtākajā laikā. Par šo atbalstu mums tagad ir jāatbild ar savu galvu. Gan tiem, kas strādās Eiroparlamentā, gan tiem, kas strādā Saeimā un Rīgas domē. Pievilt cilvēkus, kuri atbalsta saskaņas vērtības, mums nav nekādu tiesību," pauž Ušakovs, norādot, ka priekšā gaidāmi mēneši un gadi smaga darba un pārbaudījumu.

Pēc viņa paustā, lai gan pēdējos mēnešus no mediju un politiķu puses "tika darīts viss", lai pat vārds "Saskaņa" cilvēkos izraisītu riebumu, centieni "demonizēt" partiju ir izgāzušies.

Ušakovs pauž pateicību Latvijas vēlētājiem, profesionālajai komandai, kā arī ģimenei, norādot, ka bez visu šo līdzcilvēku atbalsta pārdzīvot pēdējos mēnešus būtu bijis ļoti grūti.

Pateicību par izrādīto uzticību vēlētājiem pauž arī pašreizējais Rīgas domnieks, bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR), kurš arī, visticamāk, varētu būt ieguvis EP deputāta mandātu. Vienlaikus viņš aģentūrai LETA norādīja, ka līdz oficiālo rezultātu paziņošanai sīkākus komentārus par gaidāmo darbu EP nesniegs.

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka pēc lielākās daļas vēlētāju balsu saskaitīšanas pa diviem EP deputātu mandātiem varētu iegūt "Jaunā Vienotība", "Saskaņa" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

No "Saskaņas" saraksta, visticamāk, ievēlēts gan Ušakovs, gan Ameriks.

Savukārt pa vienai deputāta vietai varētu iegūt apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Latvijas Krievu savienība".

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.