Pie Saeimas pūtēju orķestra pavadībā piketē kredītņēmēji

Šodien uz piketu pie Saeimas nama pūtēju orķestra pavadībā bija pulcējušies kredītņēmēji, novēroja aģentūra LETA.

Plakātos, kurus turēja piketētāji, tika apgalvots, ka ""Vienotība" ir vienota banku atbalstam". Valsts prezidentam Valdim Zatleram tika ieteikts nākamajā vizītē doties uz Zviedriju, bet Zaļo un zemnieku savienības deputātiem tika jautāts, vai tiešām viņi ir pārliecināti, ka latviešu zemnieki ir spekulanti.

Plakātos tika arī apgalvots: "Mēs pret feodālu Maksātnespējas likumu" un jautāts: "Vai "Vienotība" jau nopelnīja priekšvēlēšanu kampaņai?".

Šodien Saeima otrreiz caurlūkos Maksātnespējas likumu, kas ļaus kredītņēmējiem, kuri nespēj norēķināties ar banku, pārdodot savu īpašumu, kas ir bijis kredīta ķīla, pēc tam pāris gadu laikā maksājot kredītiestādei trešo daļu savu ikmēneša ienākumu, kas nav mazāki par minimālo mēnešalgu.

Kā ziņots, Maksātnespējas likumu otrreizējai caurlūkošanai parlamentam bija atdevis Valsts prezidents.

Latvijā

Dziedātāja Olga Rajecka, mūzikas autors Tomass Kleins un teksta autors Guntars Račs radījuši jaunu dziesmu “Saulīte”. Tā mazliet atsauc atmiņā pirms desmit gadiem par leģendāru jau kļuvušo, ārkārtīgi lipīgo hitu “Saule riet”, kas nepārsteidz – autoru kolektīvs tas pats.

Svarīgākais