SC atbalstītāju skaits aug, VL un TB/LNNK apsteidz PLL

Jūlijā turpinājusi pieaugt apvienības "Saskaņas centrs" (SC) popularitāte, bet sarucis "Vienotības" atbalstītāju skaits. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības "Par labu Latviju" (PLL) popularitāte būtiski nav mainījusies, liecina portālā "Ir.lv" publicētais "Latvijas faktu" sabiedriskās domas pētījums jūlijā.

Ja vēlēšanas būtu rīt, par SC nobalsotu 19,7% "Latvijas faktu" aptaujāto vēlētāju, kas ir nedaudz vairāk nekā jūnijā, kad par SC savas balsis bija gatavi atdot 18,5% vēlētāju.

Par "Vienotību" jūlijā balsotu 14,2% vēlētāju, kas ir mazāk nekā jūnijā, kad par šo politisko apvienību savas balsis bija gatavi atdot 16,2% aptaujāto.

ZZS reitingi nav mainījušies - par šo politisko spēku jūnijā un jūlijā būtu gatavi balsot 11,3% vēlētāju. Arī PLL atbalstītāju skaits būtiski nav mainījies - ja jūlijā šai apvienībai atbalstu solījuši 5% atbalstītāju, tad jūnijā viņu bijis nedaudz vairāk - 5,3%.

"Latvijas faktu" sabiedriskās domas pētījums arī liecina, ka jaunizveidotā nacionālā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un "Visu Latvijai" nedaudz apsteidz apvienību PLL. Par TB/LNNK-VL sarakstu jūlijā savas balsis bija gatavi atdot 5,1% vēlētāju, kas ir vairāk nekā jūnijā, kad par to bija gatavi balsot 4,4% aptaujāto.

Salīdzinoši nemainīgi palikuši apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) reitingi. Par šo politisko spēku jūlijā savas balsis bija gatavi atdot 2,8% aptaujāto, kas ir gandrīz tikpat cik jūnijā - 2,7%.

Jūlijā būtiski nav mainījies arī to cilvēku skaits, kas nezina, par ko balsot, vai plāno nepiedalīties vēlēšanās - kopumā šādu viedokli pauduši 37,9% aptaujāto.

Aptauja notika laika posmā no 9.līdz 19.jūlijam.

Svarīgākais