Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pūce sola jau šonedēļ "tikt galā" ar Ušakova atlaišanas jautājumu

© SCANPIX

Šobrīd visas Rīgas domes atlaišana netiks rosināta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Lai atlaistu visu domi, tās darbībā jābūt konstatētiem atkārtotiem likuma pārkāpumiem, skaidroja Pūce. "Atsevišķi likumpārkāpumi domes darbībā ir konstatēti, bet tie nav tādi, kas būtu vērtējami kā atkārtoti," viņš norādīja.

Līdz ar to, tieši šobrīd visas domes atlaišana rosināta netiks, atzina ministrs.

Vienlaikus Pūce informēja, ka aizvien tiek gaidīti Rīgas mēra Nila Ušakova (S) paskaidrojumi par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) konstatētajiem iespējamiem likumu pārkāpumiem pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" uzraudzībā un Rīgas domes darbā.

Pūce uzsvēra, ka pēc paskaidrojumu izvērtēšanas ir gaidāms konkrēts lēmums attiecībā uz Ušakovu. "Tas ir dienu jautājums. Šonedēļ drošivien tiksim galā," sacīja Pūce.

Ministrs atzina, ka viņu nepārsteidz Ušakova publiskie izteikumi par VARAM pieprasījumu kā politizētu un vāju.

Tāpat viņš noraidīja Ušakova apgalvojumus, ka ministrijas konstatētie pārkāpumi ir sīki. "Mūsu novērtētā ietekme no šiem pārkāpumiem ir aptuveni 70 miljoni eiro. Es nevērtētu to kā sīku ietekmi," norādīja Pūce, piebilstot, ka viņš Ušakova vietā pārdomātu, vai kāds cits Rīgas domes vadītājs pret viņu neizdomās celt prasību.

Pagaidām Ušakovs publiski "operē drīzāk ar politiskiem argumentiem, ne pēc būtības", tādu pārliecību pauda ministrs.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam bija jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika, un pēdējais termiņš bija 28.marts.

Ušakovs aizvadītajā nedēļā nosūtījis atbildes vēstuli pa pastu. Viņš uzskata, ka ir atspēkojis visus Pūces izteiktos pārmetumus par savu darbību, liecina presei izplatītais Rīgas mēra paziņojums.

Ušakovs žurnālistiem arī pauda viedokli, ka Pūces sagatavotais pieprasījums sniegt paskaidrojumus bija juridiski vājš un politizēts.

Izvērtējot vēstules tekstu, Rīgas domes vadītājs teica, ka Pūcem "ar lielu nopietnību" vajadzētu pārvērtēt savu turpmāko rīcību, ja gadījumā ministrs plānojot viņu atlaist. "Ņemot vērā viņa vēstuli, šis spriedums noteikti tiks pārsūdzēts, un nav ne mazāko šaubu, kāds varētu būt tiesas lēmums," klāstīja politiķis.