Jaunlatvija kārtējo reizi neatbalsta pievienošanos PLL

Šodien atkārtotajā partijas "Jaunlatvija" biedru pilnsapulcē par jauno partijas vadītāju ievēlēts jurists un uzņēmējs Zandis Klebajs, bet līdzšinējais partijas vadītājs Didzis Šmits turpmāk darbosies partijas valdē, aģentūru LETA informēja Šmits.

Partijas kopsapulce vēlreiz apstiprināja jau jūlija sākumā kopsapulce pieņemto lēmumu neiekļauties apvienības "Par labu Latviju" (PLL) sastāvā.

Šmits aģentūru LETA informēja, ka viņam bija beidzies pilnvaru termiņš un pēc viņa domām, valdē ir jānāk jauniem spēkiem, jo viņa līdzšinējā darbā viss nav bijis tik ideāli.

Kā ziņots, jūlija sākumā tika noraidīta partijas "Jaunlatvija" pievienošanās politiskajai apvienībai PLL.

Pilnsapulcē gan nebija sanācis kvorums, kuri varētu lemt par pievienošanos apvienībai, un nepieciešamo 100 biedru vietā bija atnākuši 70 biedri, tādēļ vēlreiz tiks pārskatīts jautājums par pievienošanos PLL.

Aģentūrai LETA parijas "Jaunlatvija" priekšsēdētājs Didzis Šmits sacīja, ka apvienībām ir jāapvienojas uz ideoloģijas bāzes, nevis vispirms jāapvienojas un tad jāpiemeklē ideoloģija. Viņš atzina, ka arī pats jau balsojis "pret" apvienošanos ar PLL.

Svarīgākais