Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Āboltiņa akreditēta vēstnieces amatam Sanmarīno

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

2019. gada 12. martā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa iesniedza akreditācijas vēstules Sanmarīno Republikas valsts reģentiem Mirko Tomasoni II un Lukam Santolīni I.

Akreditācijas ceremonijas laikā S. Āboltiņa uzrunā uzsvēra, ka Latviju un Sanmarīno vieno kopīgas brīvības, demokrātijas un miera vērtības, kas veido labu pamatu sadarbībai. Vēstniece izteica gandarījumu, ka Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā Sanmarīno līdz ar Andoru un Monako uzsāka sarunas par ES asociācijas līgumu.

Ar valsts reģentiem tika pārrunātas turpmākās divpusējās sadarbības iespējas. Latvijas vēstniecībai jau ir labas iestrādes kultūras un tūrisma jomās, gan savulaik iepazīstinot ar Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, gan sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru rīkojot semināru par tūrisma iespējām mūsu valstī. Tāpat Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā 2015. gadā ar Latvijas vēstniecības atbalstu Sanmarīno bija skatāma izstāde “Art Nouveau arhitektūra: Rīgā un Latvijā”.

Akreditācijas vizītes laikā, 11. martā, vēstniece arī tikās ar Sanmarīno Republikas ārlietu, politisko jautājumu un tieslietu ministru Nikola Renci (Nicola Renzi), Tirdzniecības kameras direktoru Massimo Gjoti (Massimo Ghiotti) un Sanmarīno vēstnieci Latvijā Federiku Bidži (Federica Bigi), kas ir arī Sanmarīno Ārlietu ministrijas Politisko un diplomātisko attiecību direktore.

Latvijas vēstniece S. Āboltiņa rezidē Romā, Itālijā.