Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Līdaka: Dombrovskis nedrīkstēja iniciēt radio un televīzijas apvienošanu

© Andrejs Strokins, f64

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka uzskata, ka premjers Valdis Dombrovskis rosināt Latvijas sabiedrisko mediju – Latvijas radio un Latvijas televīzijas apvienošanu. Intervijā Neatkarīgajai viņa atzīst, ka bijušā "Dienas” prezidenta Arvila Ašeradena piesaistīšana mediju apvienošanai ir amorāla.

„Tā ir pilnīgi nepareiza pieeja problēmai, nepieļaujami ir tas, ka to dara valdība, premjers. Neraugoties uz spiedīgajiem finanšu apstākļiem, Eiropas Raidorganizāciju asociācijas aicinājumu apvienot medijus, to nedrīkstēja iniciēt premjers, vismaz šādā veidā ne. Saskaņā ar vēl spēkā esošo likumu šos procesus Saeima deleģē risināt NRTP. Ja tā nevar to atrisināt, tad Dombrovskis ir tiesīgs vērsties Saeimā, aicinot lemt par padomi, kas nav spējīga problēmu risināt. Bet premjers nedrīkst tieši politiski iejaukties, viņš ir viena politiskā spēka pārstāvis! Izskatās, ka Dombrovskis nav spējīgs komunicēt ar komisiju, kura atbildīga par notiekošo NRTP, kas arī ir politizēta,” intervijā saka G. Līdaka. .

Runājot par bijušā „Dienas” prezidenta Arvila Ašeradena vēlēšanos uzņemties abu sabiedrisko mediju apvienošanu, G. Līdaka, tā ir amorāla rīcība: „Uzskatu, ka ir amorāli, ka viņš kā bijušais medija vadītājs, kurš pretendējis uz sabiedrības sanitāra lomu caur laikrakstu Diena, šādā pašā politiskā manierē caur valdību sāk bīdīt projektus. Atklāta diskusija nav bijusi, process kārtējo reizi notiek pa pakšiem kā vecajos labajos laikos, kad taisīja pirmo Radio un TV likumu. Atkal necaurspīdīgi, klusu, paslepus. NRTP jau analizēja apvienošanas iespējas, iztērēja kaudzi naudas!”

Visu inteviju ar Guntu Līdaku lasiet šodienas "Neatkarīgajā"