Valdība pārdos divus IEM sporta centrus Daugavpilī un kopmītnes ēku Rīgā, Ezermalas ielā

Valdība šodien nolēma izsolē pārdot divus Iekšlietu ministrijas sporta un atpūtas centrus Daugavpilī un kopmītnes ēkas graustu Ezermalas ielā.

Pircējam par īpašumiem būs jāmaksā latos.

Tā ziņo portāls delfi.lv

Pašlaik Iekšlietu ministrijas pārziņā esošais sporta klubs Daugavpilī, Lielā ielā 43, sastāv no zemes vienības 2330 kvadrātmetru platībā un divām būvēm – sporta kluba un garāžas. Īpašuma kopējā kadastrālā vērtība šā gada 1.janvārī bija 10 838 lati. Sporta kluba ēka, kur kādreiz atradās Grīvas proģimnāzija, ir vietējās nozīmes kultūras piemineklis. Nekustamais īpašums nav bijis iznomāts kopš 2009.gada.

Savukārt bijušā Daugavpils policijas sporta kluba bāze pie Lielā Stropu ezera Dzintaru ielā 6/8 ir pussabrukušā stāvoklī. Īpašumā ietilpst 14 056 kvadratmetru zemes gabals un vairākas būves. Zemes kadastrālā vērtība šā gada 1.janvārī bija 40 481 latu, bet būvju - 63 351 latu. Daļa būvju atrodas uz fizisko personu īpašumā esoša zemesgabala.

Īpašums no 2007.gada 1.oktobra līdz pagājušā gada 1.augustam bija iznomāts AS "Latgales Invest Holding", bet kopš augusta tam vairs nav nomnieka. Pērn decembrī uzņēmums ir valstij iesniedzis ierosinājumu par īpašuma atsavināšanu. Tomēr, kā norādīts valdībai iesniegtajos dokumentos, "Latgales Invest Holding" neatbilst tam personu lokam, kuras saskaņā ar likumu var ierosināt valsts zemesgabala atsavināšanu un izmantot likumā noteiktās pirmpirkuma tiesības.

AS "Latgales Invest Holding" vēstulē Finanšu ministrijai sola investēt pussabrukušajā īpašumā - jau ir izstrādāts objekta teritorijas attīstības plāns un administratīvās ēkas rekonstrukcijas projekts, kas atbalstīts Daugavpils pilsētbūvniecības komisijā. AS "Latgales Invest Holding" nodomus atbalsta arī Daugavpils dome.

Arī Iekšlietu ministrijas īpašums Ezermalas ielā 4a, Rīgā, kur kādreiz atradās dienesta viesnīca, ir katastrofālā stāvoklī - bojāts jumta pārsegums, telpas ir izdemolētas, ēkai nav logu un durvju. Tomēr ēkas kadastrālā vērtība uz šā gada 1.janvāri aplēsta 356 840 latu apjomā. Ēka atrodas uz AS "Brāļi Theurer" piederošas zemes, par kuras nomu noslēgts līgums līdz šā gada beigām. Ministrija par zemes nomu šogad kopumā samaksās vairāk kā 3000 latu, tāpēc atteikšanās no bijušo kopmītņu grausta nestu ietaupījumu IeM budžetā, norādīts valdībai iesniegtajos dokumentos.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais