Eiropas Komisija noliedz ka no Latvijas valsts puses rosināta "Latvijas Valsts mežu" privatizācija

Eiropas Komisija (EK) noliedz, ka jebkad no Latvijas valsts puses būtu rosināta VAS "Latvijas Valsts meži" privatizācija, šodien ziņo Latvijas Radio.

Kā ziņots, EK Konkurences ģenerāldirektorāta oficiālajā mājaslapā publicēts dokumentu ar nosaukumu "Par atbalstu VAS "Latvijas Valsts meži" privatizēšanā", kas radīja bažas par iespējamu valdības piedāvājumu privatizēt valstij piederošo uzņēmumu.

Tomēr EK šādus pieņēmumus noliedz, norādot, ka dokuments bijusi kā atbilde kāda ar mežsaimniecības nozari saistīta uzņēmēja sūdzībai par "Latvijas Valsts meži" darbību. Savukārt uzņēmējs, kurš ažiotāžu sacēlušo sūdzību rakstīja jau 2008.gada novembrī Latvijas Radio norāda, ka tajā nav neko minējis par privatizāciju un nezina, no kurienes vārds "privatizācija" radies dokumenta nosaukumā.

"Jautājums nebija par privatizāciju - itin nemaz," uzsvēra Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Latvijas Radio sazinājies ar EK, lai noskaidrotu notikušās kļūdas cēloņus, taču atbildes pagaidām nav saņemtas.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš noliedzis runas, ka valstij piederošie lielie uzņēmumi varētu tikt privatizēti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.