Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bordāns uzskata, ka ir visi priekšnoteikumi, lai valdība varētu strādāt visu Saeimas termiņu

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) padomes sēdē šodien asi vārdi tika veltīti oligarhiem, bet slavēta politiskā spēka "lielākā un stiprākā" valdību veidojošā Saeimas frakcija.

Asi vārdi tika veltīti oligarhiem un vairākām prettiesiskām situācijām, tāpat vairākkārtīgi tika kritizēti "melu čempioni".

JKP līderis Jānis Bordāns pauda, ka ir visi priekšnoteikumi, lai valdība varētu strādāt visu Saeimas termiņu. Viņš arī norādīja, ka, paveicot nepieciešamās pārmaiņas, iespējams, tās kādu brīdi nebūs populāras, bet vēlāk sabiedrība redzēs, ka veiktās izmaiņas nes augļus.

JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe norādīja, ka pašlaik tiesiskuma ziņā ir zemākais punkts kopš neatkarības atjaunošanas. Viņa akcentēja, ka tiesībsargājošās iestādes tiekot izmantotas politisko konkurentu vajāšanai. Runa neesot tikai par kriminālvajāšanai izdoto Saeimas deputātu Juri Jurašu, bet arī par deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) ievietošanu aizturēšanas izolatorā. Rīcību pret Jurašu un Kaimiņu viņa novērtēja kā noziegumus, kuriem jādod atbilstošs krimināltiesiskais novērtējums.

Debatēs kāds no biedriem norādīja uz to, ka jau iepriekš pravietiski paudis, ka "Rīgas satiksme" ir kā melnais caurums, kurā pazūd līdzekļi. Viens no biedriem arī uzsvēra, ka JKP jāturpina būt centriski konservatīviem un supermoderniem, tādā veidā politiskais spēks pastāvēs vairākas desmitgades vai pat ilgāk. JKP lozungs EP vēlēšanām varētu būt, ka partija atbalsta Eiropas Savienības un Latvijas atgriešanos "uz normālības ceļa", pauda politiķis.

Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans informēja klātesošos, ka partijā pašlaik ir 1073 biedri.

Kā ziņots, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors, šodien tika nolemts JKP padomes sēdē.

Tālāk sarakstā būs pārstāvēti Saeimas deputāti Gatis Eglītis un Linda Ozola, kā arī Ilze Zilgalve, Toms Bordāns, Dāvis Stalts, Indulis Tupesis un Zigmārs Vestfāls.

Tāpat uz EP kandidēs Jānis Butāns, Druvis Kleins, Santa Suhaka, Raitis Sijāts, Rolands Repša, Agnese Villere, Ieva Tikuma un Anita Svece.