CVK reģistrēs pirmo 10.Saeimas vēlēšanām iesniegto kandidātu sarakstu

Pirmdien, 19.jūlijā, plkst.10.00 notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā 10.Saiemas vēlēšanām tiks reģistrēts pirmais šonedēļ iesniegtais deputātu kandidātu saraksts.

To CVK pirmajā sarakstu pieņemšanas dienā, 14.jūlijā, iesniedza politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC).

SC kandidātu saraksts tika iesniegts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos - Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē, un sarakstā kopā ir pieteikts maksimālais deputātu kandidātu skaits - 115 kandidāti.

Saeimas vēlēšanu likums nosaka, ka pēc iesniegšanas CVK kandidātu saraksts ir jāreģistrē CVK sēdē, un pēc tam jānosūta pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šīm iestādēm jāpārbauda, vai sarakstā iekļautie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un ir tiesīgi kandidēt vēlēšanās.

Pēc reģistrēšanas saraksts vairs nav atsaucams. Grozījumus reģistrētā kandidātu sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst likuma prasībām vai izdarot sarakstā tehniska rakstura labojumus.

Kandidātu sarakstu pieņemšana 10.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 3.augustam. Līdz šodienai iesniegt kandidātu sarakstu CVK bija pieteikušās vēl četras partijas un partiju apvienības. Otrdien, 20.jūlijā, iesniegt kandidātu sarakstu CVK pieteikušās apvienība "Vienotība" un apvienība "Par labu Latviju", trešdien, 28.jūlijā, - Zaļo un Zemnieku Savienības, bet ceturtdien, 29.jūlijā, - partija "Latviešu Zemnieku savienība".

10.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 2.oktobrī.

Svarīgākais