ES Gruzijā sākusi sarunas par sadarbības līgumu

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone paziņojusi, ka uzsāktas sarunas ar Gruziju par sadarbības līguma noslēgšanu, kas stiprinātu savstarpējās attiecības.

"Esmu gandarīta būt šeit un sākt sarunas par ES-Gruzijas sadarbības līgumu," piedaloties kopīgā preses konferencē ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, atzina Eštone. "Sadarbības līguma mērķis ir stiprināt ES un Gruzijas attiecības," paskaidroja augstā amatpersona. "Es patiesi ticu, ka, stiprinot Gruzijas un Eiropas Savienības attiecības, mēs varam veicināt Gruzijas demokrātijas attīstību, tās ilgtermiņa stabilitāti [un] labklājību."

Savukārt Saakašvili sarunu uzsākšanu uzteica kā būtisku soli valsts centienos nodibināt ciešāku saikni ar Rietumiem. "Gruzija ir Eiropa, Gruzija atgriežas Eiropā," sacīja Saakašvili. "Mūsu reformas mērķis ir izveidot pirmo eiropeisko valsti Kaukāzā."

Kā paskaidroja Eštone, sarunas par sadarbības līgumu parasti ilgst vienu līdz četrus gadus. Eštones birojs informē, ka piektdien un pirmdien šādas sarunas tiks sāktas arī attiecīgi Azerbaidžānā un Armēnijā, bet tās jau norit ar Ukrainu un Moldovu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.