Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Īvāns par "čekas maisu" atvēršanu: Nedrīkstam būt lētticīgi un uzķerties uz to visu!

© f64

Leģendārais Latvijas Tautas Frontes līderis, politiķis, žurnālists un publicists Dainis Īvāns ir personība, kuras viedoklī ieklausās joprojām un kura atpazīstamība Atmodas laikā bija pielīdzīnāma, ja, nu, vienīgi slavenākajiem tā laika rokmūziķiem.

LTF muzeja rīkotajā diskusijā “Patiesības spēks”, kas tika veltīta Trešās atmodas spožākajām žurnālistiskas leģendām, lūdzām D. Īvānu dalīties pārdomās par VDK jeb '"čekas maisu" atvēršanu.

"Es biju par "čekas maisu" atvēršanu, jo atklātībai ir jābūt! LTF nekas nenotika slepeni, bet VDK viss bija slepenībā. Protams, svarīgi atcerēties, ka vajag visu izvērtēt, jo VDK falsificēja datus. Daudziem cilvēkiem tas bija pārsteigums, ka viņi atrodas čekas maisos, bet daudzi citi joprojām izliekas. Tas ir iesākums sarunai.

Parādoties daudziem slaveniem vārdiem, parādās arī spiets pelēcīgu personību, kurām ir teju radoša skaudība pret kādu lielu dzejnieku vai kino režisoru, un viņu sāk zākāt, ka viņš ir čekists.
Domāju, ka tur strādā tas pats cilvēku zemiskums, kurš kādreiz palīdzēja strādāt arī VDK. Jāizvērtē vai tas, ka cilvēka vārds atrodas "čekas maisos", ir patiesība, pārpratums vai falsifikācija. Mēs nedrīkstam atkal iekrist uz šāda veida režīmu, jo, piemēram, Krievijā čekas principa režīms strādā joprojām. Nedrīkstam būt lētticīgi un uzķerties uz to visu!"