Izdomāts, kā ļaut neapcietinātiem kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem piedalīties sēdēs

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pagarināts priekšlikumu iesniegšanas termiņš vēl iepriekšējā 12.Saeimā virzītajiem Saeimas Kārtības ruļļa grozījumiem, kas ļautu kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem, kas nav apcietināti, piedalīties parlamenta sēdēs.

Kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem gan joprojām būtu liegts piedalīties sēdēs tādā gadījumā, ja parlamentārietim būtu piemērots attiecīgs drošības līdzeklis vai arī, ja deputāts ir apcietināts, paredz 2017.gadā piedāvātās izmaiņas.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 4.martam.

Pašlaik Kārtības rullī noteikts, ka kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas un tās institūciju sēdēs.

Ja arī Saeima nolemtu ļaut kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem piedalīties parlamenta sēdēs, tiek pieļauta arī iespēja to attiecināt tikai uz nākamās, 14.Saeimas nevis uz pašreizējā sasaukuma deputātiem.

Saeimas Kārtības rullī piedāvāts veikt arī citus grozījumus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.