Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"KPV LV" politiķe: NA uzstāj uz nepieciešamību piešķirt Parādniekam ministra amatu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) uzstāj uz nepieciešamību piešķirt Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK) īpašo uzdevumu ministra vietu demogrāfijas jautājumos, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" apgalvoja labklājības ministra amatam izvirzītā politiķe Ramona Petraviča (KPV LV).

Kā intervijā norādīja Petraviča, viņa turpina darbu pie valdības deklarācijas melnraksta. Ņemot vērā, ka viņu ministres amatam partija nominēja otrdien, viņai dots termiņa pagarinājums un savu topošās valdības deklarācijas sadaļu viņa var iesniegt līdz ceturtdienas vakaram.

Lai arī pretrunu par labklājības nozari potenciālajiem sadarbības partneriem neesot, trešdien pēc divu stundu sarunas ar Parādnieku, Petraviča esot secinājusi, ka viņa redzējums par demogrāfiju atšķiras no Labklājības ministrijas (LM) līdz šim īstenotā redzējuma. Viņasprāt, Parādnieks vēlas labklājības jomu pārņemt savā pārziņā, esot īpašu uzdevumu ministrs demogrāfijas jautājumos.

Petraviča intervijā atzina, ka sarunas ar Parādnieku turpināsies.

Tāpat politiķe apgalvoja, ka patlaban Parādnieks topošās valdības deklarācijai rakstot sadaļu par demogrāfiju. Kā norādīja politiķe, Parādnieks ir pārliecināts par sevi un uzskata, ka demogrāfija ir viņa lauciņš.

Tajā pašā laikā Petraviča norādīja, ka gribētu dzirdēt arī premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) viedokli par šo situāciju. Viņa izteicās, ka patlaban esot tā, ka "viens ministrs varētu būt klāt", taču Petravičai un pārējiem "KPV LV" pārstāvjiem nav pieņemami paplašināt ministru skaitu, tāpēc jāmeklē risinājumi.

Viņa sacīja, ka arī "KPV LV" iestājas par Latvijas demogrāfijas jautājumu risināšanu, taču tas nav izdarāms "tikai ar demogrāfisko sprādzienu". "Droši vien demogrāfiskais sprādziens nebūs, ja mēs ieliksim vienu ministru, kas rūpēsies par demogrāfiskajām lietām," intervijā skaidroja Petraviča.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka VL-TB/LNNK vēl vēlētos diskutēt ar partneriem par demogrāfijas lietu ministra amatu valdībā vai citiem risinājumiem demogrāfijas jomas jautājumiem.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars trešdien pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem sacīja, ka sarunas vairāk bijušas par procesu, kā tālāk tiek organizēta valdības deklarācijas rakstīšana un risināti problēmjautājumi. Nacionālā apvienība ir gatava strādāt, lai divu nedēļu laikā vienotos par deklarāciju.

Vērtējot situāciju kopumā, Dzintars norādīja, ka tas, kas pašlaik notiek, ir "lielu kompromisu rezultāts", un partiju arī daudz kas neapmierina esošajā procesā. Viņš norādīja, ka partijai nav jāpārliecina JV par demogrāfijas lietu ministra amatu, jo tieši šī partija to arī piedāvājusi.

Tomēr "KPV LV" uzstāj uz šāda amata neveidošanu. "Mēs neuzskatām, ka forma ir izšķirošais. Ja ir iespējams ar citiem līdzekļiem sasniegt tos pašus mērķus, mēs esam gatavi par to diskutēt," pauda Dzintars.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - JV, Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK. Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - "Saskaņa" un ZZS.