Riekstiņš atzinīgi novērtē ārlietu ministra ideju par Latvijas un Zviedrijas parlamentāro komisiju

Bijušais ārlietu ministrs, Tautas partijas (TP) valdes loceklis Māris Riekstiņš atzinīgi vērtē pašreizējā ārlietu ministra Aivja Roņa priekšlikumu par nepieciešamību izveidot kopīgu Latvijas un Zviedrijas parlamentāro komisiju 2008.gada finanšu krīzes izvērtēšanai un aicinās TP Saeimas frakciju pirmdien paust atbalstošu pozīciju šai iniciatīvai.

Par šādu Riekstiņa nostāju aģentūru LETA informēja TP Saeimas frakcijas konsultante Sarmīte Kolāte.

"Laikā, kad daudzās pasaules valstīs, tostarp Eiropas Savienībā (ES) tiek strādāts pie jaunu mehānismu izveides, kas nodrošinātu finanšu pakalpojumu sektora darbības stabilitāti, arī mums ir nepieciešams izvērtēt iepriekšējās kļūdas, lai nepieļautu tās nākotnē. Īpaši tas attiecas uz banku darbības uzraudzību cieši ekonomiski sasaistītā Baltijas reģionā. Nav izslēgts, ka interesi šādā izvērtējumā varētu paust arī Lietuva un Igaunija," sacīja Riekstiņš.

TP Saeimas frakcijas sēde notiks pirmdien, 12.jūlijā plkst.10.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Ronis šonedēļ pauda viedokli, ka būtu atbalstāma Latvijas Saeimas un Zviedrijas Riksdāga kopīgas komisijas izveide pēc vēlēšanām finanšu sektoru regulatoru darbības izvērtēšanai Latvijā un Zviedrijā laika posmā līdz 2008.gadam, lai nākotnē spēlētu atbildīgu lomu un turpinātu banku sektora darbību labāk regulētā vidē.

"Latvija vēlētos sagaidīt šādu solidaritāti un iesaisti Latvijas ekonomikas konkurētspējas atjaunošanā no Zviedrijas un tās premjerministra, īpaši ņemot vērā, ka Zviedrijas bankas bija deklarējušas, ka Latvijas tirgus ir Zviedrijas pašmāju tirgus turpinājums. Kārlis XII 17.gadsimtā Rīgu sauca par Zviedrijas otro galvaspilsētu, bet tad pameta. Arī Zviedrijas premjeram vajadzētu viesoties savās "otrajās mājās", kamēr tās nav pārņēmis kāds cits. Baltijas valstis ir īpaši svarīgs reģions no ģeopolitiskā aspekta," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Svarīgākais