Par 10.Saeimu varēs nobalsot arī lielveikalā "Spice" un kafejnīcā "Širhans"

Par 10.Saeimu 2.oktobrī varēs nobalsot arī lielveikalā "Spice Home" un kafejnīcā "Širhans" iekārtotajos vēlēšanu iecirkņos, šodien nolēma Centrālā vēlēšanu komisija.

Pēc Rīgas domes ierosinājuma uz lielveikalu "Spice Home" tiek pārcelts viens no diviem vēlēšanu iecirkņiem, kas līdz šim atradās Rīgas 95.vidusskolā. Abos vēlēšanu iecirkņos ir bijis salīdzinoši mazs reģistrēto balsstiesīgo vēlētāju skaits. Pēdējās Saeimas vēlēšanās šajos abos vēlēšanu iecirkņos kopumā nobalsoja 2473 vēlētāji, bet pēdējās pašvaldību vēlēšanās - 3843 vēlētāji.

Jaunveidojamais vēlēšanu iecirknis tiks izveidots tirdzniecības centra telpās, būs pieejams arī vēlētājiem ar kustību traucējumiem. Tirdzniecības centrs "Spice Home" ir sasniedzams kā ar personīgo transportu, tā arī ar sabiedrisko transportu.

Savukārt uz kafejnīcu "Širhans", Meža prospektā 90, tiek pārvietots vēlēšanu iecirknis no likvidētā kultūras nama "Draudzība".

Vēlēšanu iecirknis Rīgā, kurš atradās Rīgas 1.slimnīcā, tiek pārvietots uz Rīgas 49.vidusskolu.

Vēlēšanu iecirkni, kuru bija paredzēts izvietot Rīgas 100.vidusskolā, Laimdotas ielā 42, pārvietos uz Rīgas 60.vidusskolu Vaidavas ielā 6, jo Rīgas dome ir nolēmusi līdz šā gada 31.augustam Rīgas 100.vidusskolu likvidēt.

CVK arī piekrita pašvaldību ierosinājumam likvidēt vēlēšanu iecirkņus, kurus bija paredzēts izvietot Jelgavas būvmateriālu kombinātā Jelgavā, Rubeņu ceļā 2, un Priekules pagasta padomes ēkā, Priekulē, Vaiņodes ielā 9, jo ēkas pieder privātpersonām, tajās nav ne interneta, ne telefona.

Toties tiks izveidots jauns vēlēšanu iecirknis Kalngalē, Cīruļa ielā 10.

Kopumā 10.Saeimas vēlēšanām tiks izveidoti 1012 vēlēšanu iecirkņi, 948 no tiem atradīsies Latvijā, 64 - ārvalstīs.

Svarīgākais