Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

DP: Atsevišķiem Latvijas iedzīvotājiem joprojām ir interese iesaistīties bruņotos konfliktos ārzemēs

© f64

Drošības policijas (DP) lietvedībā patlaban atrodas pieci kriminālprocesi par iespējamu Latvijas iedzīvotāju prettiesisku piedalīšanos bruņotos konfliktos ārvalstīs, turklāt atsevišķām personām joprojām ir interese par iespējām iesaistīties šāda veida konfliktos ārpus Latvijas.

Divi no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir saistīti ar iespējamu prettiesisku piedalīšanos Sīrijā notiekošajā bruņotajā konfliktā, savukārt trīs - ar Austrumukrainā notiekošo bruņoto konfliktu. Nevienā no lietām patlaban nav aizturēto.

DP norāda, ka atsevišķām personām joprojām ir interese par iespējām iesaistīties bruņotos konfliktos ārpus Latvijas, taču dienests pēdējā laikā nav konstatējis jaunus konkrētus iesaistīšanās vai iesaistīšanās mēģinājumu gadījumus.

Jau ziņots, ka vairākas lietas par dalību bruņotajos konfliktos ārzemēs patlaban atrodas prokuratūrā, taču apsūdzētos nav izdevies aizturēt un kriminālprocesi ir apturēti. Šie Latvijas iedzīvotāji izsludināti meklēšanā.

Līdz šim izdevies aizturēt un uz apsūdzēto sola par karošanu Austrumukrainā sēdies daugavpilietis Artjoms Skripņiks un kurzemnieks Mārtiņš Grīnbergs, kurš karojis "Islāma valsts" rindās.

Skripņiku pirmās instances tiesa attaisnojusi, bet tiesāšanās turpinās. Grīnbergam nesen apelācijas instances tiesa piespriedusi sešus gadus un astoņus mēnešus ilgu ieslodzījumu. Grīnberga lietā spriedumu iespējams pārsūdzēt vēl Augstākajā tiesā.