Ar koncertiem un politiskām diskusijām aicinās doties vēlēt

Līdz 10. Saeimas vēlēšanām atlikuši nepilni trīs mēneši, tāpēc tikko darbu sākusi interneta mājas lapa www.ejambalsot.lv, kas aizsāk priekšvēlēšanu kampaņas Ejam balsot! aktivitātes ar mērķi aicināt Latvijas iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās.

Kampaņai nepieciešamo finansējumu piešķīrusi Pasaules brīvo latviešu apvienība. Projekta vadītājs Lauris Krastkalns sarunā ar Neatkarīgo uzsvēra, ka finansējuma apjoms nav liels, taču ar to pilnībā pietiekot, lai realizētu vairākus pasākumus.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā plānotas arī politiķu diskusijas novados, kas reģionu iedzīvotājiem ļaušot klātienē iepazīties ar Saeimas deputātu kandidātiem. Tāpat jau tuvākajā laikā tiks izveidoti bukleti jeb vēlētāju rokasgrāmatas. Tajās varēs atrast praktisku informāciju, pēc kādiem kritērijiem būtu jāizvērtē partiju priekšvēlēšanu solījumi, kā analizēt partiju programmas, kādi ir svarīgākie partiju rīcības plāna punkti u.c.

Kampaņas ietvaros tapušas arī rekomendācijas dažādām sabiedrības grupām, kas izlasāmas kampaņas interneta mājas lapā – kas ir politiskā pasivitāte, kā vispārēja sabiedrības vienaldzība rezultējas Saeimas sastāvā, ko nozīmē katra valsts pilsoņa tiesības un pienākumi. Kampaņas ietvaros plānota arī koncerttūre Tava balss ir svarīga Latvijai!, kuras laikā izbraukumu koncertos dosies Trīs tenori un grupa Dzelzs vilks. L. Krastkalns uzsvēra, ka koncerti, kas sāksies 18. augustā, bet noslēgsies 22. septembrī, notiks 25 Latvijas vietās un tajos ne vien piedalīsies visā valstī labi pazīstami mūziķi, bet arī konkrētajās pilsētās vai pagastos dzimuši cilvēki, slaveni sportisti vai mākslinieki, kas aicinās visus savus novadniekus doties pie vēlēšanu urnām.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā no pilsētas parkiem ir pamanīta aptuveni trīs gadus veca meitene, kura pa teritoriju pārvietojās viena pati. Zināms, ka meitenīte patstāvīgi atstāja kādas pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas operatīvi reaģēja uz ienākošo informāciju un uzreiz devās uz notikuma vietu. Bērnu sveiku un veselu nogādāja  Daugavpils bāriņtiesā, kur ieradās arī bērna māte.

Svarīgākais