Mocarta rekviēma pavadībā jūrmalnieki dodas pie valdības nama aizstāvēt savu ātro palīdzību

Skanot Volfganga Amadeja Mocarta rekviēmam, vairāki desmiti SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" darbinieku un Jūrmalas iedzīvotāju šodien dodas piketēt pretī valdības ēkai, novēroja aģentūra LETA.

Gājiena priekšgalā melnos tērpos tērpti dodas pūtēji un arī "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs. Pūtējiem seko stilizēts zārks ar uzzīmētu ātrās palīdzības mašīnu tajā. Tam seko baltos tērpos tērpti ātrās palīdzības darbinieki ar sēru vainagiem rokās un Jūrmalas iedzīvotāji ar ziedu pušķiem un plakātiem. Tos rotā uzraksti "Ļaujiet attīstīties kūrortam Jūrmalā!", "Viegli sagraut - grūti celt!", "Ministri, beidzot sāciet domāt par tautu!", "Glābšanas dienests uz ūdeņiem iet kopsolī ar Jūrmalas ātro palīdzību".

Kā jau ziņots, šodien valdībā tiks izskatīts jautājums par pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas ātrā palīdzība" nākotni, liecina valdības sēdes darba kārtībā iekļautie jautājumi.

Kā ziņots, no 1.jūlija visā Latvijā darbu sāka vienots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), kurā Jūrmalas uzņēmums iekļauties nevēlas.

Iepriekšējā nedēļā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā uzņēmuma un Jūrmalas domes vadība uzsvēra, ka Jūrmalas ātrā palīdzība ir unikāls veidojums, kur mediķi un glābēji strādā vienkopus. Turklāt jau tagad uzņēmumā ir gan augsti kvalificēts personāls, gan nepieciešamās tehnoloģijas.

Jūrmalas vadība aicināja izvērtēt iespēju NMPD slēgt sadarbības līgumu ar Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu par pakalpojuma sniegšanu Jūrmalā.

Šodien valdībā tiks skatīta Veselības ministrijas atbildes vēstule Saeimas komisijai par Jūrmalas ātrās palīdzības nākotni.

Jau ziņots, ka līdz šodienai Jūrmalas ātrā palīdzība strādā ierastajā režīmā un turpina saņemt izsaukumus.

Kā ziņots, Jūrmalā trijās vietās no 1.jūlija ir izvietotas arī piecas NMPD brigādes, tas ir, Dzintaros, Jaundubultos, Vaivaros. Turklāt patlaban dienestā vēl tiek izvērtēta nepieciešamība veidot arī ceturto brigāžu izvietojuma punktu. Arī vienotais NMPD saņem izsaukumus uz Jūrmalu.

Svarīgākais