Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Reirs nenoliedz, ka trīs amatus apvienot nebūšot viegli

© F64

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V), kurš vienlaikus ir arī 13.Saeimas deputāts un kuram tagad uzticēti arī izglītības ministra pienākumi, centīsies pabeigt iesāktos darbus saistībā ar izglītības satura regulējuma papildināšanu un akreditācijas kārtību, sacīja pats Reirs.

Viņš norādīja, ka ir gatavs aktīvi pildīt viņam uz laiku uzticētos izglītības un zinātnes ministra pienākumus, līdzšinējam ministram Kārlim Šadurskim (V) sākot darbu Eiropas Parlamentā (EP), turklāt viņam ir skaidri pirmie būtiskākie darbi, kas saistīti ar izglītības jomu. Tostarp nākamnedēļ Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā būs jāinformē par izglītības jomas aktualitātēm, kā arī dažu nedēļu laikā jāsaskaņo Ministru kabineta noteikumi par licencēšanas un akreditācijas kārtību.

Reirs nenoliedza, ka trīs amatus apvienot nebūs viegli, bet norādīja, ka ir gatavs uzticētos pienākumus pildīt. Vienlaikus viņš cer, ka arī jaunā valdība tiks apstiprināta saprātīgā laikā.

Reirs sacīja, ka izglītības jautājumi viņam nav sveši. Viņš uzsvēra, ka ir ne tikai labklājības ministrs, bet arī kopumā Ministru kabineta (MK) loceklis, kas nozīmē, ka viņš ir iepazinies un seko līdzi viesiem jautājumiem, par kuriem valdība balso, tostarp saistībā ar izglītības jomu.

Vienlaikus Reirs norādīja, ka līdzšinējais izglītības un zinātnes ministrs regulāri iepazīstināja arī partijas "Vienotība" valdi ar izglītību saistītajiem jautājumiem.

Reirs sola izpratni jautājumos, par kuriem iestāsies un kurus rosinās Izglītības un zinātnes ministrija.

Kā ziņots, no šodienas līdzšinējais izglītības un zinātnes ministrs Šadurskis sāks darbu EP, savukārt izglītības ministra pienākumus turpmāk pildīs Reirs.

EP deputāta mandāts Šadurskim pienākas pēc politiķa Arta Pabrika (AP) ievēlēšanas Saeimā. Pabriks EP bija ievēlēts no "Vienotības" saraksta, un, atgriežoties Saeimā, atbrīvoja vietu citiem "Vienotības" kandidātiem.

Lai gan nākamais rindā uz šo amatu bija "Jaunās vienotības" politiķis Ojārs Ēriks Kalniņš, viņš no EP deputāta mandāta atteicies, jo tika ievēlēts 13.Saeimā. Savukārt Šadurskis Saeimas deputāta mandātu neieguva, paliekot pirmais "aiz strīpas".