Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pūce: Politiķi apsaukājas kā tādi pirmo klašu skolēni

© F64

13.Saeimā ievēlētajiem dažādajiem politiskajiem spēkiem tagad būs jāmācās sadarboties, šodien apvienību "Attīstībai/Par!" veidojošās partijas "Latvijas attīstībai" kongresā sacīja tās priekšsēdētājs Juris Pūce, gan atzīstot, ka katrs deputāts pārstāv savu tautas daļu.

Reizē viņš arī brīdināja par nepieklājības sekām politikā. "Šī gada vēlēšanu kampaņa iezīmēja nepieredzētu karu pret medijiem, cieņas trūkumu pret tiesu varas neatkarību. Vēl viena negatīva lieta, ar ko īpašs Latvijas politikā ir bijis šis gads gan pirms, gan pēc vēlēšanām ir pieklājība jeb precīzāk - tās trūkums," pauda Pūce.

"Politiķi uzskata, ka personisko uzvaru vārdā tie drīkst apsaukāties kā tādi pirmo klašu skolēni. Apspriest citu cilvēku personiskās dzīves. Un uz jebkuru kritiku savā virzienā atbildēt ar lamām," norādīja LA vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka tā nav triviāla lieta, jo nepieklājība bojā uzticību, uzticības trūkums nedod iespēju attīstīt sadarbību politiķu starpā. "Cīņa pret nepieklājību būs viens no atslēgas uzdevumiem demokrātijas stiprināšanas darbā šajā Saeimā," norādīja Pūce.

Akcentējot partijas izaicinājumus un uzdevumus nākotnē, Pūce uzsvēra, ka jāparūpējas par to, lai beidzot top rīcībspējīga valdība, kas spēs īstenot reformas.

"Pašvaldību skaits Latvijā ir par lielu. Daudzi mūsu Latvijas cilvēki netiek ārā no nabadzības slazda, veselības aprūpes sistēma ir kā pussagruvusi māja, kur jumts ik pa brīdim sāk tecēt jaunās un jaunās vietās. Reformas ir nepieciešamas, mēs zinām, kādas jāveic un kā jāveic. Mums ir liels uzdevums pārliecināt fragmentēto un strīdīgo Saeimu, ka tieši mērķtiecīgs darbs reformu īstenošanai būs tas, pēc kā iedzīvotāji varēs atminēties 13.Saeimu. Bet es zinu, ka mēs to varēsim. Valdība taps, reformas tiks īstenotas," akcentēja politiķis.

Kā ziņots, par partijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētāju šodien atkārtoti tika ievēlēts Pūce.

Partijas valdē ievēlēts Viesturs Zeps, Artūrs Toms Plešs, Edgars Jaunups, Viesturs Liepkalns, Mārtiņš Bondars, Andris Bačkurs, Māris Mičerevskis, Jeļena Jesajana, Sergejs Akuličs, Laila Spaliņa, Kristīne Kazāka, Ilze Grīnberga, Māra Ose-Kuišele un Inese Ikstena.

LA ir viena no trīs partijām, kas veido 13.Saeimā ievēlēto partiju apvienību "Attīstībai/Par!". Apvienība parlamentā pārstāvēta ar 13 deputātu mandātiem.