Svinīgā ceremonijā nomainīsies NBS komandieri

6. jūlijā, plkst.10 Ādažu bāzē notiks svinīgā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera maiņas ceremonija.

Svinīgajā ceremonijā ģenerālmajors Juris Maklakovs nodos NBS komandiera karogu Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kuru NBS virspavēlnieks tālāk pasniegs jaunajam NBS komandierim - ģenerālmajoram Raimondam Graubem.

Pasākumā piedalīsies arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), kā arī bruņoto spēku amatpersonas un uzaicinātie viesi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Saeima NBS komandiera amatā Graubi apstiprināja šā gada 15.aprīlī. Militāro karjeru Graube sācis 1991.gadā, dienot Zemessardzes štāba bataljonā. No 1995. līdz 1999.gadam viņš bijis Zemessardzes štāba priekšnieks, no 1999. līdz 2003.gadam - NBS komandieris, no 2003. līdz 2008.gadam - AM NATO integrācijas izpildsekretārs, bijis Latvijas militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā. Kopš 2009.gada augusta Graube ir AM izpildsekretārs militāro spēju attīstības jautājumos.

Graube militāro izglītību ieguvis ASV Nacionālās aizsardzības universitātē un Lielbritānijas Apvienoto spēku un štāba koledžā. Viņš ir Viestura ordeņa Lielkrusta komandieris un ir apbalvots ar vairākiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais