Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

JKP topošajā valdībā ''Jaunajai vienotībai'' piedāvā divas ministrijas

© F64

Jaunā konservatīvā partija (JKP) jaunajā valdībā "Jaunajai Vienotībai" piedāvā uzņemties atbildību par Tieslietu ministriju (TM) un Aizsardzības ministriju (AM), žurnālistiem pēc tikšanās ar JKP pastāstīja "Jaunās Vienotības" premjera kandidāts Krišjānis Kariņš.

"Jaunā Vienotība" to apspriedīs pirmdien, 15.oktorbī, partijas sanāksmē.

Kariņš pauda, ka JKP ir izteikusi konkrētu piedāvājumu par atbildības jomas sadalījumu, un "Jaunā Vienotība" to apspriedīs pirmdien, 15.oktorbī, partijas sanāksmē.

Kā ziņots, piektdien turpinās vairāku partiju divpusējās sarunas par jaunās valdības veidošanu.

JKP šodien plānoja atkārtoti tikties ar "KPV LV", "Attīstībai/Par!", VL-TB/LNNK un "Jauno Vienotību". Tomēr "KPV LV" nolēma vispirms tikties ar katru no Saeimas jaunajā sasaukumā ievēlētajām partijām un tikai tad atkārtoti runāt ar JKP, līdz ar to piektdien JKP un "KPV LV" tikšanās vēl nenotiks.

Tāpat šodien tiekas arī "KPV LV" un "Jaunā Vienotība". Ar vairākiem politiskajiem spēkiem šodien tikšanos rīkos arī "Attīstībai/Par!" - ar "Jauno Vienotību", ar nacionālo apvienību un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas.

JKP pirmo sarunu apli noturējusi ar visiem politiskajiem spēkiem, izņemot "Saskaņu". JKP paziņoja, ka viņu vadītā valdībā kopā ar ZZS nestrādās.