Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs: Vējonim Dombrovskis jānominē premjera amatam

© F64

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būtu jānominē "Saskaņas" izvirzītais premjera amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis, pauda "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs.

Politiķis sacīja, ka tas būtu vienīgais pareizais un no demokrātijas viedokļa pieņemamais lēmums, jo "Saskaņa" Saeimas vēlēšanās saņēmusi lielāku pilsoņu atbalstu.

Politiķis sacīja, ka tas būtu vienīgais pareizais un no demokrātijas viedokļa pieņemamais lēmums, jo "Saskaņa" Saeimas vēlēšanās saņēmusi lielāku pilsoņu atbalstu.

Ušakovs jau iepriekš pauda, ka neviena iespējamas koalīcijas kombinācija bez "Saskaņas" nebūs rīcībspējīga un stabila.

Pašlaik "Saskaņa" valdības veidošanas sarunās aktīvi netiek iesaistīta. Pagaidām uz sarunām "Saskaņu" aicinājusi tikai partija "KPV LV".

"KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobezems iepriekš pauda, ka šī tikšanās notikšot "konsultāciju formātā", kas gan ir atšķirīgs formāts no valdības veidošanas sarunām. Šāda tikšanās notikšot, jo "KPV LV" vēlētājiem solījusi iepazīstināt visas parlamentā pārstāvētās partijas ar savu programmu.

Arī "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA pauda, ka "KPV LV" kā partijai, kura ir uzvarējusi vēlēšanās tā dēvētājā centriskajā, centriski labējā jeb latviskajā spārnā, ir pienākums tikties ar visām Saeimā ievēlētajām partijām. "KPV LV" arī saviem vēlētājiem iepriekš apsolīja tikties ar visiem politiskajiem spēkiem, norādīja politiķis.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas.