Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

LDDK apmierināti ar veselības un labklājības ministru amatu kandidātiem

© F64

Saeimas vēlēšanās startējošo politisko partiju veselības un labklājības ministru amatu kandidātiem ir labas zināšanas par savu potenciāli pārstāvamo nozari, pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) rīkotajām ministru kandidātu debatēm pastāstīja LDDK.

Pasākuma sākumā darba devēji pārbaudīja ministru amata kandidātu zināšanas par to potenciāli pārstāvamo jomu, un šajā daļā diezgan labas zināšanas bija visiem kandidātiem, secina LDDK.

Ministru amatu kandidātu debatēs piedalījās astoņu politisko partiju pārstāvji no "Zaļo un Zemnieku savienības" (ZZS), "Jaunās Vienotības", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Saskaņas", Latvijas Reģionu Apvienības, "Attīstībai/Par!", Jaunās konservatīvās partijas un "KPV LV".

Pasākuma sākumā darba devēji pārbaudīja ministru amata kandidātu zināšanas par to potenciāli pārstāvamo jomu, un šajā daļā diezgan labas zināšanas bija visiem kandidātiem, secina LDDK. Pēcāk sekoja plašākas debates, kurās uz visiem jautājumiem uzaicinātie ministru amata kandidāti, LDDK ieskatā, atbildēja konkrēti un pārliecinoši.

Plašākās diskusijās ar ekspertiem tika pārrunātas galvenās nozaru aktualitātes un šajās sarunās darba devēji būtu vēlējušies sagaidīt plašākas atbildes.

LDDK atgādināja, ka Latvijas darba devēju 2018. un 2019.gada prioritātes, ar kurām tika iepazīstināti arī veselības un labklājības ministru amatu kandidāti, ir darba devēju konkurētspēja, kvalitatīva darbaspēka pieejamība, elektroenerģijas maksas konkurētspēja un veselības aprūpēs reforma. Ne mazāk būtisks darba devējiem ir arī sociālais dialogs.

Puses bija vienisprātis, ka, veidojot kādu konkrētu politikas virzienu, joprojām ir jāieklausās arī darba devējos. Ministru amatu kandidāti solīja turpināt sociālo dialogu. "Būtiski, lai viņi tiešām izpilda to, ko apņemas, un plašāk skaidro ne tikai mums kā darba devēju organizācijai, bet arī sabiedrībai, darba ņēmējiem un citām iedzīvotāju grupām, kādā veidā viņi kā politiskie spēki savus augstos mērķus plāno sasniegt," norādīja LDDK.