Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bērziņš: Krievija strādā pie tā, lai veidotu Latvijas kā neveiksmīgas valsts tēlu

© F64

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš ir nobažījies par iespējamo Krievijas iejaukšanos oktobra sākumā Latvijā gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās.

Juridiskās komisijas priekšsēdētājs domā, ka Krievija strādā pie tā, lai sanaidotu savā starpā tā saucamās latviskās partijas.

Bērziņš sacīja, ka ASV un Latvijas iespējas aizsargāt savas datorsistēmas no dažādiem kiberuzbrukumiem un citiem apdraudējumiem ir nesalīdzināmas lietas. "Krievija noteikti ļoti rūpīgi seko līdzi priekšvēlēšanu procesam Latvijā," uzskata politiķis.

Pēc viņa teiktā, manipulēt ar sabiedrisko domu var ļoti vienkārši - pietiek ar dažām tendenciozām vai pat viltus publikācijām. "Mēs nezinām, vai tie, kas izplata šādas publikācijas, rīkojas pēc savas pārliecības, vai arī viņiem kāds palūdz to izdarīt," uzsver Bērziņš.

Juridiskās komisijas priekšsēdētājs domā, ka Krievija strādā pie tā, lai sanaidotu savā starpā tā saucamās latviskās partijas, lai vēl vairāk paaugstinātu "Saskaņas" popularitāti. "Bet visvairāk Krievija strādā pie tā, lai sabiedrībā veidotu Latvijas kā neveiksmīgas valsts tēlu. Tas viss noteikti ir vērsts uz 13.Saeimas vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu," pārliecināts Bērziņš.