Aizsardzības ministrija par līgumsaistībām nākamgad maksās 20 miljonus latu vairāk

Nākamajā gadā Aizsardzības ministrijas (AM) un bruņoto spēku ilgtermiņa līgumu apmaksai nāksies tērēt par gandrīz 20 miljoniem latu vairāk nekā šogad, Nacionālās drošības padomes sēdē informējis aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

"Divus gadus mēs kopā ar komersantiem bijām raduši iespēju maksājumus atlikt, bet nākamajā gadā lielākajai daļai mūsu sadarbības partneru Latvijā un ārvalstīs dot šādas atlaides vairs nav iespējams," sacījis ministrs.

Lai nodrošinātu šo maksājumu izpildi, AM uzskata, ka nākamā gada aizsardzības finansējumam jābūt 1,3% apjomā no iekšzemes kopprodukta, aģentūru LETA informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

Nākamā gada prioritātes aizsardzības politikā pēc Lieģa domām paliks nemainīgas - svarīgākie uzdevumi joprojām būs saistīti ar dalību starptautiskajās operācijās, NATO investīcijām Lielvārdes lidlauka celtniecībā, kā arī karavīru apmācībām kopā ar sabiedrotajiem.

Lieģis aizsardzības budžeta jautājuma apspriešanai īpaši sasauktajā Nacionālās drošības padomes sēdē informējis Valsts prezidentu Valdi Zatleru un sēdes locekļus par paveikto aizsardzības budžeta plānošanā nākamajiem četriem gadiem. Ministrs informēja par aizsardzības budžetam nepieciešamo līdzekļu apjomu, tā izmaiņām nākamo četru gadu laikā, kā arī par bruņoto spēku spējām piedalīties starptautiskajās operācijās.

Jautājuma par aizsardzības jomas budžetu 2011.gadam un tā plānošanu ilgtermiņā skatīšana jau bija paredzēta iepriekšējā padomes sēdē, bet premjera Valda Dombrovska (JL) ārvalstu vizītes dēļ iecere tika atlikta.

Latvijā

Prostitūcijas jomas regulēšanai un kontrolēšanai nepieciešamais Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekts patlaban nav politiskās dienaskārtības augšgalā, aģentūrai LETA atzina Iekšlietu ministrijā (IeM).

Svarīgākais