KNAB pārbaudīs, vai aiz ūdens reklāmas kampaņas slēpjas priekšvēlēšanu aģitācija

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis pārbaudi par to, vai uzņēmuma "Memory Water" reklāmas kampaņa ir slēptā priekšvēlēšanu aģitācija.

Sociālajos tīklos izteiktas aizdomas, ka reklāmās veikta partijas "KPV LV" slēptā priekšvēlēšanu aģitācija.

KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Raituma šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina, ka pārbaudi birojs sācis pēc savas iniciatīvas, taču birojā ir saņemti arī vairāki iesniegumi.

Raituma gan vērsa uzmanību, ka trešās personas drīkst likumīgi veikt aģitāciju, taču tēriņu slieksnis nedrīkst pārsniegt 6450 eiro.

Sociālajos tīklos izteiktas aizdomas, ka reklāmās veikta partijas "KPV LV" slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, jo kampaņā izmantotais teksts "Sākam ar sevi!" ir līdzīgs konkrētās partijas izmantotam sauklim "Valstij jāsāk ar sevi".

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.