EP deputātiem bažas, vai Latvijā politiskās aktivitātes apmaksā ar naudu no Krievijas

© REUTERS / Scanpix

Par cīņu ar naudas atmazgāšanu atbildīgie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien tikšanās laikā ar Saeimas deputātiem interesējās arī par to, vai nelegālai naudai no Krievijas ir ietekme uz Latvijas politiskajām aktivitātēm.

Reizē politiķis norādīja, ka izslēgt šādu iespēju nevar.

EP deputāts no Vācijas Volfs Klincs vaicāja, vai nauda no Krievijas un citām bijušās PSRS valstīm tiek izmantota Latvijas politiskajās aktivitātēs.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V) norādīja, ka nav publiski zināmas krimināllietas, kur naudas atmazgāšanas līdzekļi būtu izmantoti partiju sponsorēšanai. Reizē politiķis norādīja, ka izslēgt šādu iespēju nevar.

Savukārt parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sekretārs, "Vienotības" frakcijas deputāts Ints Dālderis norādīja, ka likvidējamā "ABLV Bank" īpašnieki esot atbalstījuši par labu Krievijai noskaņotus politiķus, reizē tas esot darīts pilnīgi legāli.

Budžeta komisijas priekšsēdētāja biedrs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) norādīja, ka tā jau esot tikai redzamā daļa, piebilstot, ka no "ABLV Bank" prezidenta puses esot atbalstīta partijas "Saskaņa" Ministru prezidenta amata kandidāta Vjačeslava Dombrovska pārstāvēta biedrība.

Kā ziņots, Latvijā ir ieradusies EP īpašās komitejas finanšu noziegumu, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nodokļu apiešanas jautājumos delegācija, lai labāk izprastu Latvijas finanšu un muitas politiku, ar politiskajiem partneriem un ekspertiem apspriest paveikto pēc "ABLV Bank" gadījuma, potenciālās mācību stundas Eiropai u.c.