Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

CVK aizdomas par iespējamu viltojumu "Par alternatīvu" deputātu kandidātu sarakstā

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien pēc deputāta amata kandidāta Arkādija Karijeva lūguma svītroja viņu no politiskā spēka "Par alternatīvu" saraksta, jo viņš nemaz nevēloties startēt vēlēšanās.

Karijevs norādīja, ka nav parakstījies par kandidēšanu. CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars norādīja, ka saņemtajā iesniegumā kandidāta paraksts ir citādāks nekā partijas sākotnēji iesniegtajā sarakstā.

CVK šodien uz divām dienām atlika jautājumu par partijas "No sirds Latvijai" deputātu kandidāta Rīgas vēlēšanu apgabalā Jevgēnija Sadovska svītrošanu no kandidātu sarakstiem.

Cimdars norādīja, ka šajā gadījumā ir runa par iespējamu vēlēšanu dokumentu viltošanu. CVK šajā jautājumā vērsīsies policijā, aģentūrai LETA apliecināja vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērzina.

Vienlaikus CVK šodien uz divām dienām atlika jautājumu par partijas "No sirds Latvijai" deputātu kandidāta Rīgas vēlēšanu apgabalā Jevgēnija Sadovska svītrošanu no kandidātu sarakstiem. Par viņu CVK rīcībā ir Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra ziņas, ka uz viņu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz pieteikt par kandidātiem un Saeimā ievēlēt personas, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

Sadovskis sēdē skaidroja, ka informācija par to, ka viņa sodāmība ir dzēsta, ir pieejama Lielbritānijā, kur tā ir jāizņem rakstiskā formātā, lai būtu iespējams veikt izmaiņas Latvijas reģistrā. CVK nolēma, ka nākamajā sēdē šajā jautājumā uzklausīs arī IeM Informācijas centra pārstāvjus.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.