Saeima neriskē skatīt strīdīgās Farmācijas likuma normas

© Jānis Saliņš, f64

Saeima šodien neriskēja galīgajā lasījumā skatīt strīdīgos grozījumus Farmācijas likumā. Pēc atbildīgās Sociālo lietu komisijas lūguma izmaiņas likumdošanā tika izņemtas no plenārsēdes darba kārtības, pamatojot to ar nepieciešamajiem juridiskajiem precizējumiem.

Šorīt pie Saeimas nama bija pulcējiešies vairāki desmiti piketētāji, kuri ar dažādiem lozungiem un plakātiem protestēja pret farmācijas likuma normu, kura paredz, ka no nākamā gada aptiekas varēs piederēt tikai farmaceitiem.

Jāatgādina, ka Farmācijas likums tika pieņemts 2001. gadā, paredzot desmit pārejas gadus, lai neatbilstošās aptiekas pārkārtotu atbilstoši normai, kas nosaka, ka vispārēja tipa aptieku drīkst atvērt tikai farmaceits vai pašvaldība.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais