Bičkovičs šodien tiksies ar iespējamo ģenerālprokurora amata pretendentu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien plkst.15 uz tikšanos aicinājis varbūtējo ģenerālprokurora amata kandidātu, aģentūru LETA informēja tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

AT pārstāve norādīja, ka Bičkovičs nav vēlējies pirms šīs tikšanās atklāt uzaicinātā ģenerālprokurora amata kandidāta personību.

Zvejniece pieļāva, ka pēc šīs AT priekšsēdētāja un uzaicinātā amata pretendenta tikšanās varētu sekot paziņojums, atgādinot, ka līdzīga forma paziņošanai par ģenerālprokurora amata pretendenta virzīšanu apstiprināšanai Saeimā bijusi izvēlēta arī tad, kad Bičkovičs šim amatam pavasarī nolēma virzīt Jāni Maizīti.

AT pārstāve atgādināja, ka Bičkovičs toreiz, pirms atklāt savu izvēli par ģenerālprokurora amata pretendentu, Maizīti bija aicinājis uz tikšanos AT, pēc kuras AT priekšsēdētājs paziņoja, ka ģenerālprokurora amatam virzīs tieši viņu.

Kā ziņots, Bičkovičs Maizīti apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā virzīja arī trešajam termiņam, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais