Brigmanis: "Vienotība" izjuks pa vīlēm

© Elmārs Rudzītis, f64

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augusts Brigmanis šodien intervijā "Neatkarīgajai" prognozē, ka triju partiju apvienību "Vienotība" drīz vien izjuks.

"Esmu gatavs saderēt – izjuks tā Vienotība. Izjuks Vienotība pa vīlēm. Tagad projekts ir uztaisīts, viņi tur iekšā ir, bet nekas labs tur nav gaidāms." stāsta Brigmanis.

Politiķis norāda, ka "Vienotība" cieš no ideju nabadzības. "Es negribu viņus īpaši kritizēt, jo viņi ir koalīcijas partneri, bet pat krāsu viņi nevar izvēlēties. Paņem mūsu zaļo krāsu. Vai ņemam Ēlertes biedrību. Tas ir pat prātam neaptverami, ka viņi nosauc savu biedrību Meierovica vārdā, kurš vienmēr ir bijis mūsu Zemnieku savienības biedrs. Tagad es lasu Vienotības pasākumu kalendāru. Atceraties, kā laikraksts Diena mums krita virsū par ieceri taisīt Ulmaņa pieminekli Rīgas centrā. Kā tik mūs nezākāja un par diktatora Ulmaņa aizstāvjiem saukāja. Tagad es atveru Vienotības avīzi un skatos, ko viņi darīs Zemgalē, jo es tur startēju un arī Ēlerte ir Vienotības sarakstā Zemgalē ar pirmo numuru. Neticu savām acīm. Izrādās, Ēlerte ielīgos Jāņus Pikšās. Ulmaņa dzimtas mājās. Es varētu viņai aplaudēt, bet, visticamāk, viņa nekad agrāk tur pat nav bijusi. Es domāju, ka, tādas lietas darot, ko nekad agrāk viņi nav darījuši, kad patiesībā ir darījuši pavisam ko citu, nevar pie laba gala novest," uzsver Brigmanis

Pilnu interviju ar Augustu Brigmani lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Svarīgākais