Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas vēlēšanās kandidēs arī ''Latvijas nacionālisti''

© F64

13.Saeimas vēlēšanās plāno kandidēt arī politisko partiju apvienība "Latvijas nacionālisti", informēja bijušais Saeimas deputāts Andris Rubins.

"Latvijas Nacionālisti" veido partijas "Latvijas atdzimšanas partija" un "Tēvzemes mantojums". Abām partijām kopumā esot 900 biedru.

Viņš norādīja, ka patlaban politisko partiju apvienību "Latvijas Nacionālisti" veido partijas "Latvijas atdzimšanas partija" un "Tēvzemes mantojums". Abām partijām kopumā esot 900 biedru.

Rubins pauda, ka politisko partiju apvienībai plānojot pievienoties vēl citas partijas. Jautāts, kuras partijas varētu pievienoties, Rubins patlaban šo jautājumu atteicās komentēt.

Politisko partiju apvienības pārstāvis norādīja, ka kandidātu sarakstus paredzēts iesniegt visiem vēlēšanu apgabaliem.

Runājot par sarakstu līderiem, Rubins sacīja, ka viņš būs pirmais numurs Rīgas sarakstā, taču pārējo vēlēšanu apgabalu līderus precizēs otrdien, 31.jūlijā.

Apvienība kandidātu sarakstu plāno iesniegt pirmdien, 6.augustā.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piekļuvi deputātu kandidātu iesniegšanas lietojumprogrammai izsniegusi 15 partijām vai to apvienībām, kas par to bija izrādījušas interesi.

Piekļuves tiesības sistēmai izsniegtas partiju apvienībai "Jaunā Vienotība", nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienībai, partijai "Saskaņa", partijai "No sirds Latvijai", Latvijas Reģionu apvienībai, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) un Latvijas Krievu savienībai.

Tāpat iespēja piekļūt sistēmai apstiprināta partijai "KPV LV", "Attīstībai/Par!", "LSDSP/KDS/GKL", "Progresīvajiem", Centriskajai partijai, Rīcības partijai un "Par alternatīvu".

No minētajām partijām kandidātu sarakstus līdz šim iesniegušas JKP un Rīcības partija. Gala termiņš kandidātu sarakstu iesniegšanai ir 7.augusts.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra sākumā.