PLL ekonomists Uldis Osis negrasās kandidēt vēlēšanās

Politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) ekonomiskās programmas veidotājs ekonomists un investīciju firmas SIA "Tractus" valdes priekšsēdētājs Uldis Osis, lai gan ir saņēmis piedāvājumus, tomēr negrasās kandidēt 10.Saeimas vēlēšanās.

Intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" viņš norādīja, ka nedomā startēt vēlēšanās, jo jūtas ērti un komfortabli kā konsultants, kas palīdz politiķiem.

Osis, kurš Valda Birkava vadītajā valdībā no 1993.gada 3.augusta līdz 1994.gada 19.septembrim pildīja finanšu ministra pienākumus, patlaban politisko varu nebūtu gatavs uzņemties.

Uz jautājumu, vai gadījumā, ja PLL iekļūs Saeimā, tai izdosies izveidot valdību un viņam piedāvās finanšu vai ekonomikas ministra amatu, viņš to pieņemtu, Osis atbildēja: "Pieturos pie principa "nekad nesaki nekad", bet es mēģinātu "izlīferēt", jo ir citi cienījamāki un enerģiskāki kandidāti par mani. Es drīzāk varētu būt padomnieks vai konsultants ministram."

"Tas nav mans ampluā, un nejūtos komfortabli tādā lomā. Man vairāk patīk būt brīvam cilvēkam," sacīja Osis.

Osis apgalvoja, ka viņš būtu gatavs palīdzēt arī citām politiskajām partijām ekonomikas jautājumos, taču noslēgta vienošanās ar PLL, kas šādas aktivitātes ierobežo. Palīdzēt PLL ekonomiskās programmas veidošanā viņš esot piekritis, jo liela daļa no apvienības biedriem esot viņa [investīciju kompānijas SIA "Tractus"] klienti un "tas likās tikai loģiski".

To, vai ekonomiskās programmas veidošana PLL viņam ir algots darbs, Osis atsacījās komentēt.

Kā ziņots, PLL ekonomiskajā programmā cilvēks kalpo kā izejas punkts, bet kopumā programma balstās uz trīs kapitālu pieeju. Pirmais un arī svarīgākais kapitāls esot cilvēks, tad seko daba, kas ietver gan tās resursus, gan ainavas un ģeogrāfisko novietojumu, un tad ir materiālie resursi, kas ietver finanšu kapitālu un infrastruktūru. Kā apgalvoja Osis, programma tiek attīstīta visos šajos virzienos un tā paredz gan uzņēmējdarbības, gan darba veicināšanu.

LETA jau ziņoja, ka kustība "Par labu Latviju" dibināta 2010.gada 26.aprīli un tās galvenais mērķis ir apvienot uzņēmīgus, aktīvus, gudrus un talantīgus cilvēkus, kas kopīgiem spēkiem veidotu labāku vidi, ekonomiku, kultūru, politiku - Latviju.

12.jūnijā tika nodibināta jauna partiju apvienība, kuras darbības principi būs balstīti uz kustības "Par labu Latviju" manifestu un Latvijas iedzīvotāju izstrādāto Tautas deklarāciju. Partiju apvienībā darbosies Tautas partija, partija "LPP/LC", politiskā apvienība "Ogres novadam", politiskā partija "Latgales tauta", politiskā partija "Vienota Rēzekne".

Svarīgākais