Aizsardzības ministrija uztraucas par Krievijas militāro agresiju

© Scanpix

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis uzskata, ka Krievijas Federācijas aizsardzības likuma grozījumu pieņemšana, kas leģitimēs Krievijas karaspēka "operatīvu" iebrukumu kaimiņvalstīs, pastiprina aizdomas par centieniem legalizēt iespēju Krievijai rīkoties līdzīgi kā pērn, veicot militāru agresiju pret kaimiņvalsti Gruziju.

"Latvija kā NATO dalībvalsts pastāvīgi un rūpīgi seko līdzi gan Krievijas Federācijas retorikai militārajos jautājumos, gan Krievijas Federācijas aktivitātēm aizsardzības jomā," norāda aizsardzības ministrs. Pēc I.Lieģa domām šādu lēmumu pieņemšana neveicina savstarpējās uzticēšanās gaisotni un sadarbību NATO, Eiropas Savienības un Krievijas starpā.

Latvija arī turpmāk informēs NATO un ES dalībvalstis par situācijas attīstību Baltijas jūras reģionā, lai spētu savlaicīgi identificēt iespējamo apdraudējumu pieaugumu, nra.lv informēja ministrija biroja vadītājs Airis Rikveilis.

Krievijas Valsts domes pirmajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā "Par aizsardzību" paplašina Krievijas prezidenta tiesības operatīvi izmantot karaspēku militāro operāciju īstenošanai ārzemēs. Kā viens no iemesliem šādu operāciju sākšanai minēta "Krievijas pilsoņu aizsardzība ārzemēs".

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais