Zatlers partijas aicina izklāstīt savus uzskatus par nākamā gada budžetu

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien tikšanās laikā aicinājis Saeimā pārstāvētos politiskos spēkus nākt klajā ar savu redzējumu par nākamā gada budžetu.

Prezidents aicinājis Saeimas frakciju pārstāvjus paust viedokļus arī par citiem jautājumiem, piemēram, par darba aktualitātēm līdz vēlēšanām, par četru gadu parlamentārā darba novērtējumu, par nodokļu politiku un par ēnu ekonomikas apkarošanas iespējām. Tāpat partijām lūgts sniegt savu pozīciju par Latvijas un Krievijas attiecībām, aģentūrai LETA sacīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Pēc Rassas teiktā, prezidents šodien uzklausītos parlamentāriešu viedokļus izmantos darba gaitā un šodienas tikšanās bijušas kā prezidenta un parlamenta deputātu dialoga turpinājums.

LETA jau ziņoja, ka Zatlers pirms parlamenta vasaras brīvdienām šodien tikās ar visu Saeimas frakciju pārstāvjiem.

Šādas valsts pirmās personas tikšanās ar parlamentāriešiem pirms Saeimas pavasara sesijas slēgšanas jau kļuvušas par tradīciju. To mērķis ir pārrunāt aizvadītā darba cēliena rezultātus. "Tā ir tāda priekšspēle, uvertīra manai uzrunai pēdējā Saeimas sēdē 17.jūnijā," iepriekš žurnālistiem teica Zatlers.

Prezidenta tikšanās ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem plānota nākamajā nedēļā.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas pavasara sesija tiks slēgta jau tradicionāli pirms Jāņiem - 18.jūnijā, bet rudens sesija tiks sākta 30.augustā.

Sesiju starplaikā nenotiek Saeimas sēdes, bet nepieciešamības gadījumā deputāti sanāk uz ārkārtas sēdēm.

Svarīgākais