Aizsardzības ministrs aicina izmantot Latvijas pieredzi NATO reformās

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), piedaloties NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, šodien iepazīstināja ar Latvijas pieredzi aizsardzības nozares strukturālajās reformās, kā arī sniedza priekšlikumus NATO reformu veiksmīgai norisei, informē Aizsardzības ministrijā.

"Šogad samazināta budžeta apstākļos Latvijas aizsardzības nozarē tika veiktas nozīmīgas reformas, šī ir vērtīga pieredze, ko varam izmantot, veicot arī NATO reformas," norādīja Lieģis.

Lieģis, uzrunājot NATO aizsardzības ministrus, uzsvēra NATO atbalstu Latvijas Gaisa telpas patrulēšanā un Lielvārdes lidlauka projekta attīstībā, kā arī sekmīgo sadarbību militāro mācību norisē. "Esam pateicīgi par šo sadarbību un atbalstu, kas pilnveido gan Latvijas, gan starptautisko drošību," norādīja aizsardzības ministrs.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens savā uzrunā norādīja, ka patlaban draudi un izaicinājumi nav mazinājušies, tādēļ ir atbilstoši jārīkojas un jāpilnveido NATO struktūra. NATO aizsardzības ministru sanāksmē tiek apspriesta militārās vadības struktūru efektivizācija un aģentūru samazināšana.

NATO reformu galvenais mērķis ir ierobežotos budžeta apstākļos spēt efektivizēt NATO resursu patēriņu, tajā pašā laikā nesamazinot NATO militārās spējas.

Rīt, 11.jūnijā, aizsardzības ministra darba kārtībā ir paredzēta sanāksme par Starptautisko drošības atbalsta spēku operāciju (ISAF) Afganistānā un dalība NATO-Gruzijas komisijas sēdē. Lieģim plānotas tikšanās ar Baltijas valstu un Polijas aizsardzības ministriem, kā arī divpusējās tikšanās ar Ukrainas un Lielbritānijas aizsardzības ministriem.